Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Update = up-to-date

Gisterennamiddag, het duvelke snort, mske doet dossiers, Slow tokkelt op zijn klavier, de telefoon rinkelt.

Zoneke! “Mama” klinkt het een beetje geagiteerd “had jij iets speciaals gepland vandaag?” mske wist hoe laat het was. “De babysit heeft net afgebeld” gaat hij verder. “Ik was wat aan ’t dossieren” zegt mske “maar niks dat brandt. Wanneer moet je weg?” “Vier uur” zegt Zoneke. mske kijkt op het buroklokske. Vier minuten na drie. Toen pas wist mske hoe laat het was. “We laten alles vallen en komen af” zegt ze.

Slow die altijd alles letterlijk opvat, laat zijn stillo kletterend op de grond vallen en staat op.

mske kijkt wat spijtig naar haar net opgeschonken pot thee en zegt: “die ga ik toch nog opdrinken hoor”. Uiteindelijk heeft ze die in een thermos gekapt met buidelke en al en is ze met thermos in de auto gesprongen.

Zelfs “alles laten vallen en vertrekken” duurt 13 minuten want om 17 na drie keek ze op haar uurwerk en toen reden ze hier net de straat uit.

Onderweg bedacht ze dat ze in de toekomst op zulke situaties moet voorbereid zijn, want ze had geen verhaaltje klaar. Ze had beloofd dat ze tegen volgende keer het sprookje van de kikkerprins ging opzoeken en dat had ze niet gedaan. “Dan zullen we vandaag maar het K3-spel spelen” dacht ze luidop.

Ze zeggen dat kindjes niet kunnen opruimen? Wel, Amke en Ella kunnen dat wel en dan nog wel ultra-snel. Hoe? mske kwam binnen, keek naar de vloer met al zijn speelgoed en zei: “oh nee, en wij dachten het K3-spel te spelen en hier is geen plaats”.

Ze speelden het K3-spel. Amke was eerst binnen, Slow tweede, Ella derde en mske laatste, maar dat wil niks zeggen bij dat spel. Wie het meeste kaarten heeft wint. Ella dus. Dat kwam mooi uit. Amke is eerst en Ella heeft de meeste kaartjes. “Eigenlijk” zei Amke “eigenlijk is dat een beetje vals gespeeld, want oma heeft van hààr kaarten laten liggen en bij die van Ella geteld”. “Toemme toch” dacht mske “zo gemakkelijk kan je ze niet beduvelen”.

Daarna keken ze maar naar Sportacus, dat nu ineens Lazytown blijkt te heten en naar Mega Mindy.

Volgens Bollie zijn Slow en mske nu weer helemaal bij.

Previous

De schoolstoven

Next

Pedagogische studiedag

3 Comments

  1. k’wil niet zielig doen,maar geloof me.ik zou er veel voor over hebben om eens te mogen babysitten bij mijn kleinkindjes.geniet er van ik gun je je van harte!groetjes..

  2. da treft.. ik heb ook naar MegaMindy gekeken.. vooral naar MegaToby dan.. groetjes…

  3. ridder

    TITEL: monkellach
    toch schitterend hoe mémé-ms dat heeft aangepakt…pedagogisch verantwoord laat ons stellen.
    koenie kiplekker,die las dat ms en slow ook moesten snorren, groet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén