Enkele weken terug kwam Amke op de proppen met een nieuw spelletje. Zij noemde dat “woordjes zeggen”. Al snel bleek dat het er over ging woorden te spellen en dat zij dan ging zeggen welke woordjes dat waren. Waar ze het gehaald heeft weet mske niet maar in elk geval kwam ze er telkens weer op terug, op hààr spelleke “woordjes zeggen”. En het lukt haar best. Woordjes als mama, papa, oma, opa, Amke, Ella, de afgekorte naam van Zus en de echte naam van Slow.

mske begon er tegen Bollie over. Met Bollie speelt ze met cijfertjes.

Tegen volgende keer nog een voorraad nieuwe woordjes bijeenrapen. Natuurlijk komen enkel korte woordjes aan bod. Je begint niet over de Oezbekistaanse oostgrens tegen een kindje van vier.

Ella vond Amke’s enthousiasme aanstekelijk en ging ook meedoen. “Bee boo” spelde ze. “Berenboot” zei mske en Ella juichte: “Jààààààààà!”