Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zó schrijf je dat

Oooh, wat doet Amke toch interessante dingen. Volgens Ella dan toch. Ze is er als de kippen bij als Amke gaat lezen, haar neusje krult als Amke gaat schrijven. Ze leert er ook wat van bij. “Er staat “ook” op je trui, hé oma” zegt ze. Ze herkent dus bepaalde woordjes al weet mske niet of ze die leest of zich visueel herinnert.

Zodoende vroeg Bollie zich af waar ze zich aan kon verwachten toen Ella fier aankondigde dat ze “computer” kon schrijven. Halvelings dacht Bollie dat het een krabbel zou worden, maar dat was eigenlijk erg twijfelachtig, Ella kennende.

Bollie ging dus mee naar het schrijfbord en wachtte af. En Ella? Ze nam de schrijfstift en schreef:

“PC”

Previous

Maart

Next

Goed onthouden

3 Comments

 1. Goede morgen mske
  Dank voor u bezoek, u heeft een mooie heldere manier van schrijven! Bijzonder ook hoe u het persoonlijke een plek weet te geven.
  Vriendelijke groet.

 2. mijn jonste zoon was er ook altijd als de kippen bij om wat op te steken van de oudste, tot hij op een keer tegen me zei,” ik kan ook lezen zonder boek”, en hij alle leesoefeningen begon op te zeggen

 3. olive

  olive herinnert zich dat ze in de tijd dat ze nog niet kon lezen “boos” was omdat zowel haar vader, moeder als zus zaten te lezen, en zij het nog niet kon.
  is overigens helemaal goed gekomen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén