Na het raadsel van Sportacus opgelost te hebben, deed er zich eigenlijk al snel een ander voor.

Het begon ergens vorige week woensdag, toen Slow en Ella mekaar aan het plagen waren. Op een zeker moment was er sprake van “buiten” waarop Ella repliceerde: “Ha! Daar zit Pablo. Dat is een spook en die roept “BOE”. Amke en Ella vertelden dat Pablo blauw was en dat die rode bollen in blauwe kon veranderen of vice versa. Bollie kende Pablo niet.

Vorige zaterdag vroeg mske dan maar wat meer uitleg aan Amke en Ella. Pablo is blauw en de anderen zijn roos, geel en nog zo ’t één en ’t ander. “Klinkt dat niet wat Power Ranger-achtig?” vroeg mske aan Bollie, bij wie nog steeds geen belletje ging rinkelen. Op mskes vraag waar ze Pablo gezien hadden antwoordden ze: “bij oma”. Dus Pablo was al zeker geen kindje uit de klas.

Dinsdagavond, een mens moet zich met iets bezig houden, zette mske google open en zocht. Na verschillende zoektermen ingevoerd te hebben zonder gevolg, kreeg ze ineens iets over Nickelodeon. En Slow wist te vertellen dat dat een televisiepost was. En op Nickelodeon kwamen “The Backyardigans”. De reeks gaat over personages die in hun achtertuin allerlei avonturen beleven terwijl die achtertuin telkens iets anders voorstelde. “Aha!” dacht mske “zou het …?” Ze klikte “afbeeldingen”. Ze waren met vijf, effectief blauw, roos, geel en nog zo ’t één en ’t ander, maar het waren geen Power Rangers … bijlange na nog niet! De tekst erbij luidde:

The Backyardigans is an animated musical-adventure series for children ages 2 to 5. In each episode, the show’s five high-spirited preschool friends–Uniqua, Pablo, Tyrone, Tasha, and Austin–rely on their vivid imaginations to transform their backyard into a fantastical 3-D landscape, and together they embark on amazing epic journeys.

“Slow” zei mske “het zijn beestekes”. “Als die blauwe pinguin nu Pablo heet … ” dacht mske luidop, wat hij dus wel degelijk deed. Slow kwam mee kijken en zei “wij zijn toch ouwe knarren, dat we dat allemaal niet weten”. “Maar neen” zei mske “je ziet dat verkeerd. “Wij weten het wel! Dank zij Amke en Ella zijn we geen ouwe knarren”.

“Amke! Ella!” zei mske gisteren “kom eens mee op papa’s pc kijken” en ze toonde “The Backyardigans”. “Dat is Pablo” wees Ella op de blauwe pinguin en ze wees verder: “dat is Austin, dat is Uniqua, dat is Tasha … en die heeft een moeilijke naam”.

Maar als je nu wil weten wie wie is, moet je ’t aan Ella vragen, want zo jong is mske nu ook niet meer.