Gisteren bij het binnenkomen werden Slow en mske onmiddellijk verwelkomd en voorgesteld aan Jules. Jules was bij Ella op bezoek omdat ze jarig was. Bollie had Jules’ verslag voor het dagboek al geschreven en er waren wat probleemkes met de printer en het fototoestel éér de nodige foto’s met Jules een feit waren.

Het lollige is dat Jules voor hij gaat slapen óók het bad in moet en zijn tanden poetsen én zijn pyjama aantrekken.

En daar gingen ze dan. mske trok zijn pulleke en zijn broeken uit -jaja Jules heeft een onderbroek. “Zijn schoenen ook” zei Ella. “Foeter foeter” dacht mske want die schoenen zijn prutsdingen. “Hij kan toch niet met zijn schoenen aan gaan slapen” vervolgde Ella. Ze waste Jules met droog water met het washandje dat hij had meegebracht in zijn valies. Amke ging Jules afdrogen. Ze greep hem in zijn schabbernak, gooide de handdoek ertegen en maakte een wringbeweging. “Zo toch niet” zei mske “zo maak je de ganse keuken nat”. “Mijn mama doet dat ook zo” zei Amke. Gelukkig kent mske Bollie iets beter dan dat. mske legde de handdoek open, Jules daarop en sloeg de handdoek dicht. “Zo kan ik zijn haar niet afdrogen” zuchtte Amke.

Jules is zonder schoenen, met pyjama, gewassen en tanden gepoetst naast Ella in bed beland.

Drie kwartier later toen Amke riep omdat ze moest hoesten, lagen Jules en Ella nog steeds te vertellen.

“Jules ziet er toch maar een beetje smoezelig uit” zei mske later tegen Bollie. “Ik zou hem wassen moesten ze hem in ’t weekend meegeven” zei Bollie “maar op een woensdag …” “Je moet hem morgen vroeg wel zijn zelfde onderbroek aantrekken” zei mske “want hij heeft geen propere bij”. “Oh ja” zei mske verder nog “zijn schoenen zijn ook uit”. “Foeter foeter” zei Bollie en vervolgde “ik denk dat die in pyjama mee kan naar ons moeder”.