Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Obesitas is een ziekte

Toen we recent een krantenartikel lazen, waarin gesteld werd dat dikke mensen de oorzaak vormen voor de opwarming van de aarde, dacht ik daar al eens iets over te zeggen, maar toen vond mske het beter van nog wat te wachten. Als we het artikel terug vinden, passen we het hier wel aan.

Het is nog altijd wat te vroeg maar nu lezen we net dat het vandaag de dag van obesitas is. En dat is de gelegenheid bij uitstek om er iets over te zeggen.

Ze doen net alsof het een keuze is die iemand maakt. mske heeft verschillende mensen gekend die er aan leden en geen van hen had het in de hand. Maar het is gemakkelijker om met de vinger te wijzen, dan een vinger uit te steken om te helpen.

Gemakkelijkheidshalve gaan we die mensen overslaan die er wel degelijk zelf verantwoordelijk voor zijn. Iedereen maakt zijn eigen keuze en als ze er voor kiezen om veel te vreten, zijn er andere mensen dan wij om hen daarop te wijzen.

Maar het is een val waar je in kan sukkelen. mske was een smalle lat, niet bepaald een plank maar toch eerder aan de smalle kant toen het noodlot het ene voorval na het andere opstapelde. Het verhaal in een notendop kan je hier lezen. Wat is oorzaak, wat is gevolg? Was het omwille van het fenomeen? Dat is een dokterszaak! Iets onhoudbaar dat een dokter ging oplossen met hormonen. Na acht maanden komt een andere tot de conclusie dat het zonder hormonen ook kan, maar het kwaad was geschied. Sedertdien heeft mske al enkele malen geprobeerd om terug te gaan naar de smalle lat, maar telkens komt daar een dokter tussen.

De dokter heeft één geluk! Hij heeft het nog niet gewaagd een opmerking te maken. Dat zou er nog aan mankeren.

Echt dramatisch is het nu ook niet, je kan mske zo wat vergelijken met de freule op het prentje hier in ons linker kolom.

Ha! En nu merken we dat we uiteindelijk datgene nog niet verteld hebben waar het eigenlijk nog wat te vroeg voor was. Dat komt dan wel ten gepaste tijde.

Previous

I am gay and happy today!

Next

Ode aan de snotvalling

3 Comments

 1. TITEL: danny
  bij sommigen kan het leven soms ‘dik’ tegen zitten.
  koenie kiplekker,die vleesige – boven houterige modellen verkiest, groet.

 2. Och, MS’ke…
  Ik ben ondertussen al heel wat kilo’s aangekomen door de medicijnen die ik moet nemen.
  Zolang we maar gezond zijn hé. ^o(

 3. ach mske wat maakt een kilootje meer of minder nu uit als je je maar goed voelt.Denk je dat ik nog mijn gewicht heb van bij mijn huwelijk?
  En inderdaad heb je dat gewicht niet altijd in de hand.Dat zie ik bij mijn schoonzus.Zij is op dokters aanraden indertijd naar de WW gegaan en viel geleidelijk 18 kg af. Maar nu na enkele jaren moet ze voor iets anders medicatie nemen en zijn er 10 kg terug bij gekomen.Zij doet er nochtans een inspanning voor om niet te verzwaren…
  Maar als je kinderen ziet die hele dagen cola drinken en hamburgers eten en nog zoveel andere ongezonde troep dan hebben we toch wel een probleem en daar moet aan gewerkt worden.Zij zijn nog zo jong en beseffen niet dat ze met hun gezondheid spelen.
  Ze noemen obesitas een ziekte ,ik weet het niet zo goed.Bij veel mensen is dat misschien zo maar ook onze maatschappij kan helpen bij het probleem van obesitas.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén