Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Brief aan je vroegere ik

Er is het meisje, het meisje dat K. heet. En op een morgen hoorde mske het meisje: “lieve K.” zeggen. Iets later zei ze terug: “lieve K.” mske hoorde het achteraf nog een paar keer en er werd een serieus stukske gegrinnikt.

En toen begon het. Eerst was er iemand die beweerde dat K. kortaf was. K. keek verwonderd en mske lachte en zei: “ze is nochtans net heel lief vandaag want ze noemt zichzelf gedurend lieve K.”.

“Ik schrijf een brief naar mijn vroegere ik” zei K.

Toen zei een andere man dat mske boos keek. mske? Boos kijken? mske kijkt altijd streng maar boos?

“Kijk ik boos?” vroeg mske en ze fronste een beetje.

“Lieve K.” zei K. “ooit zal je een vrouw ontmoeten die boos kijkt maar het niet is”.

De jonge K. zal content zijn om dàt te horen.

Het lijkt een beetje een mode te zijn. Meerdere mensen doen het. Of Slow het zou doen? Slow? Zou jij een brief schrijven naar je zestienjarige ik? mske niet!

Als mske zo een beetje kijkt wat in die brieven staat denkt ze dat al die zestienjarigen gewoon hun schouders zouden ophalen voor maar weer een volwassene die het beter weet.

Previous

Beschermd: Damocles heeft een nieuw zwaard

Next

Een groeistop inlassen?

4 Comments

  1. Absoluut geen aandrang om iets naar het wicht dat ik toen was te schrijven..weet ook niet zo heel goed meer hoe ik toen over de dingen des levens dacht haha! Heb wél al eens een postje gemaakt over hoe het was toen ik 15 was..maar dan meer in het algemeen hehe..dat vond ik wel leuk..maar ik ben dan ook niet zo’n diepgraver!

  2. ms

    Ik denk dat het naïeve kind dat ik toen was geschokt zou zijn. Zélfs als ik zou schrijven dat ze gelijk had op een punt dat ze hoogst belangrijk vond. Andere punten die ze belangrijk vond zijn namelijk serieus de mist in gegaan.

    Er zijn dingen in het leven waar een zestienjarige (nog) geen rekening mee houdt.

  3. Nee precies..en wat heeft het voor zin om dat later nog eens onder de neus te wrijven eigenlijk..??

  4. Hum, eerlijk gezegd heb ik die behoefte niet direct. ‘k Zou begot niet weten wat ik dat blond-meisje-van-toen- zou moeten vertellen of opbiechten. Ze weet alles van mij en ik van haar én …
    dat schenkt ‘ons beide ‘ voldoening …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén