Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De zaak van de verdwenen theepot

Eigenlijk is dat geen theepot maar een bierpul van een halve liter. Aangezien mske echter geen bier drinkt, zeker niet met halve liters, drinkt ze daar haar thee uit. Nog aangezien er zo maar één bierpul is, wordt die manueel afgewassen voor direct herbruik.

Zo kan het gebeuren dat mske op vrijdagavond haar in bierpul vermomde theepot op het buro zet, de ganse zaterdag op stap gaat en op zondag Slow vertwijfeld hoort vragen waar haar theepot naartoe is.

Met een armbeweging wil mske dan aangeven waar, maar ze stokt als ze de lege plaats ziet. De theepul is er niet. De plaats is leeg.

“Heb je hem bij het afwassen niet laten staan?” vraagt Slow. “Neen” zegt mske “want ik moest dat nog doen”. “Heb jij hem niet meegenomen naar de keuken?” vraagt mske. “Neen” zegt Slow.

Voor alle veiligheid, Slow kennende, gaat mske naar de keuken. “Jij moet die meegenomen hebben, dat kan niet anders” zegt ze en kijkt in de kast bij de glazen bierpullen voor cola en in het afwasmachien, je kan nooit weten.

Niks! Dat ding is gewoon ontsnapt, in rook op gegaan.

Ergens in de namiddag tijdens mske’s drukke bezigheden in de living komt Slow binnen, zegt: “ahem, ahem” en toont de verloren zoon. “Hij stond in de microgolfoven” zegt hij “ik had vrijdag nog thee willen maken maar je moest er geen meer hebben”.

Zou ik nu “Slow kennende” niet in het vet moeten zetten?

Previous

Ei, wadeed belachelaaëk es mwa da

Next

Drukke winkel

3 Comments

 1. oei hij had teveel aan zijne kop zeker! Ja de Kerstdagen naderen hé en dat zijn zware dagen!
  Hier maken ze er al twee dagen van en dit weekend was weer zover. De kinderen brengen zelfs een luchtmatras mee om te kunnen blijven slapen.Maar gezellig is het wel,alleen is het wel vermoeiend.We waren met velen!!

 2. jaja! dat zij de eerste tekens….maar ik moet niet onder doen,was overlaatst sokken kwijt,8 paar dan nog! hoe was dat mogelijk,wie had er nu sokken van den draad komen halen?
  ik was gewoon vergeten dat ze nog in de droogkast staken!
  omdat ze nog niet helemaal droog waren,had ik ze er nog eventjes ingedaan en,oeps,vergeten.
  grtjs…

 3. onbegrijpelijke

  Zo heb ik eens lopen zoeken naar mijn waterkoker. Alles afgezocht, niks te vinden. Op de duur moest ik in de ijskast zijn en rara, wat stond daar voor mijn neus…Jaja, mijn waterkoker! Vraag me tot vandaag niet hoe die daar terecht gekomen is. Ik doe wel meer van die stomme dingen zonder dat ik het besef. Meestal ben ik dan aan het denken en denken als ik van die dingen doe. Zo kwam ik eens thuis en omdat ik de sleutel moest nemen, zag ik dat ik 1 pantoffel in mijn handen hand. Ik dacht maar van waar komt die pantoffel nu. Beetje later viel mijne frank. Ik was in een schoenwinkel geweest en had daar gerommeld in een mand met pantoffels. Weer helemaal denkweg zekers ben ik daar doorgegaan met die pantoffel nog in mijn hand. Ik ben dan maar heel vlug terug naar die schoenwinkel gegaan om die pantoffel terug te brengen.Ik kan beter niet meer denken dus =-)
  onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén