Er was een tijd dat mske helemaal geen cola dronk.

Heel lang geleden, bij de schoolreizen, goot moe ’s morgens een pot koffie in zo een tinnen kruikske, die je nu praktisch niet meer ziet en daar moest mske het dan een hele dag mee doen. Ze kreeg wel geld mee, maar dat was enkel voor in geval van nood en zeker niet om drank mee te kopen.

Thuis dronken ze limonade uit van die glaaskes die al leeg waren als je er naar keek.

Later, toen moe bruisend water kocht, merkte mske snel dat ze daarmee haar soms opspelende maag soms in bedwang kon houden. Nog later, toen ze getrouwd was, kocht ze Schweppes tonic om in geval van dwarsliggende maag onmiddellijk te kunnen ingrijpen, tot ze zag dat er kinine in de tonic zat.

Het was pas heel veel later dat mske merkte dat cola hetzelfde effect had. Zodoende was er meestal wel cola in huis, maar werd daar niet van gedronken zolang het niet nodig was. Dit later moet zowat tussen 10à12 jaar geleden zijn.

Kort daarna nam ze bij de wedstrijd, bij gebrek aan cola in de automaat, een blikje cola light en vond die veel lekkerder. Het had helemaal niks met vermageren te maken, maar met smaak.

Nog kort daarna ging koffie haar ’s morgens tegen en begon ze ’s morgens met een glaasje cola light, kwestie van vanbinnen ook gedoucht te zijn. De rest van de dag dronk ze dan kruidenthee.

Toen het dak naar beneden kwam en ze naar hier verhuisden, waarop de hemel het dak volgde, begon ze de kruidenthee achterwege te laten en dronk de ganse dag cola light. Slow dronk gemakkelijkheidshalve mee, tot het de spuigaten uitliep en ze wilden minderen. Er waren enkele mislukte pogingen -die op het oorspronkelijk blog wel vermeld stonden, maar die we niet overnamen of gaan overnemen- maar telkens vielen ze om één of andere rede terug in het vaste cola light patroon.

Deze keer lukt het echter wel. Momenteel doen ze al vijf dagen met een fles van anderhalve liter t.t.z. mske doet het al vijf dagen met een fles van anderhalve liter, want Slow komt er niet meer aan, behalve als hij lichte hoofdpijn heeft, wat praktisch niet voorkomt, dan drinkt hij ook een sloek.

Verder wisselt hij bruisend water af met gewoon plat water. Dat bruisend water drinkt mske dan ook ’s middags en ’s avonds bij het eten.

Enkel ’s morgens drinkt ze nog een glas cola light en de rest van de dag drinkt ze thee. Dat moet uiteindelijk allemaal kruidenthee worden, maar momenteel staan er nog enkele doosjes en een doos met Engelse thee en die moet eerst op.

Probleem is dat ze bij haar kruidenthee’s deze keer zal moeten uitkijken welke werkingen de kruiden hebben, want alles wat met menopauze en menstruatie te maken heeft, schuwt ze als de pest. Er zijn heel lekkere theekes op de markt en ze maakt momenteel een lijstje aan van haar favoriete smaken.

De cola light volledig opgeven gaat mske niet doen. Ze gaat ’s morgens een glaasje blijven drinken, kwestie van die douche vanbinnen. Misschien koopt ze wel eens van die glaaskes die al leeg zijn als je er naar kijkt.