Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nu mogen ze zeggen wat ze willen

Toen Slow en mske anderhalf jaar terug Pjotr en Line gingen halen beweerden de verkopers dat konijntjes in de winter niet binnen moesten, ze hadden dat pelsen frakske voor iets.

Vorig jaar hadden Slow en mske de konijntjes met konijnenhok en al in het kot gezet tijdens de verbouwingen en aangezien die zo lang aansleepten, zaten Pjotr en Line de ganse winter door met kot en al in het kot.

Dit jaar, eerlijk gezegd, vond mske het niet kunnen dat Pjotr en Line, pelsen frakske of niet, buiten bleven. Dus maakte Slow het kotkot leeg en zette de konijntjes daar met hok en al in.

Maar mske vond dat niet goed. Helemaal niet goed, ze liep al drie dagen te zagen dat die konijntjes dan wel in hun nachthok met schaveling konden maar dat de vloer van het kotkot toch maar koud was. Kort gezegd, mske wou stro.

Maar waar haal je stro? Vanmorgen in het buurtwinkelke vroeg Slow dan waar ze stro konden kopen en die verwezen hen naar een boer daar wat verder, maar de koffer zat vast, niet het slot maar de koffer zelf. Ah ja, dat is maar een vlooiensprongske van hier tot de buurtwinkel -allee iets meer dan een vlooiensprongkse want anders zouden ze te voet gaan- en zo een stuk bevroren katsjoe is dan niet ontdooid.

Toen ze deze namiddag dan een heteluchtblazer gingen halen voor daarboven in de koude aanbouw, moesten ze wat verder weg en zodoende ging de koffer open. “Aha” zei mske “dan kan je straks wat aan de rubber doen maar eerst gaan we stro halen.

Zo gezegd, zo gedaan. En toen ze terug waren heeft mske de baal stro opengesneden en de helft zomaar in het kotkot op de grond verdeeld en nu zitten er geen twee springende konijntjes meer in het kotkot maar twee springende strohoopkes. Die gekke beesten gaan onder dat stro zitten in plaats van er op om warme pootjes te krijgen.

Previous

Het is winter voor iet hé

Next

’t zijn Lappen

4 Comments

  1. daaronder hebben ze het waarschijnlijk nóg warmer…

  2. ’t is geen weer om gelijk welk dier buiten te laten staan,lopen of slapen. Wat zullen die konijntjes blij zijn in dat kot en moeten ze het fijn vinden om zich te verstoppen in dat stro!Als ze uitgesprongen zijn dan zullen ze zich wel in dat stro oprollen hoor.Vroeger hadden we ook een klein konijntje en we hadden in de garage een stroplaatsje gemaakt onder in een grote muurkast. Weet je waar het beestje het meest zat? In de zetel bij de kinderen. Gelukkig was het een “proper” beestje en vonden we de korrelspoepjes en de plasjes in het stroo!!haha

  3. jaja, het is glad en koud ,maar er ligt nog altijd geen sneeuw!! En op sneeuw wil ik wel vallen maar niet met mijn kont op een ijzige straat haha

  4. jaja ’t is al goed . Ik ga maar tevreden zijn met hetgeen ik hier van weer krijg! Je hebt geen greintje medelijden met mij omdat ik naar sneeuw verlang. snif snif! Je noemt al de nadelen op .Awel ik moet geen sneeuw meer sè!
    En morgen kom ik die “koekestuutte ” hierboven lezen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén