Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het is winter voor iet hé

Dat het koud is kan je overal lezen, daarom wilden wij er eigenlijk geen postje aan wijden. Maar wat zien we nu? De warmste plaats in ons land is momenteel de kust. De koudste is Spa met -16°.

Iedereen klaagt maar mske vindt de koude niet zo erg. Ze zit hier nog steeds op haar blote voeten in haar sleppers en Slow zit binnen ook nog met een t-shirt terwijl ze ’s nachts nog steeds met het venster open slapen.

Maar in Goetsenhoven bij Tienen werd -13° genoteerd en in Velm -12,6°.

Dat wij zowat ergens tussen beiden in liggen verklaart misschien de -9 die momenteel op onze buitenthermometer staat. Alle verdemmelingen nog aan toe, het water is bevroren! Niet alles, maar het stukske van nog geen meter van de teller naar de keuken. Niet vannacht, niet vanochtend maar nu net want daarnet rond 10u had Slow nog water gepakt.

Vorige maand ergens was Slow nog materiaal gaan kopen en had de leidingen geïsoleerd want dat hadden de heren aannemers vorig jaar niet gedaan. Waar zit het dan? In het stukske dat door de muur loopt? Slow probeert het probleem te verhelpen. Hij sleurt met vuurkes.

Vanmorgen had hij nog een ander historieke opgelost. Bij het testen van onze elektriciteit bleek dat er drie van onze lusters met te oude draad zaten, ah ja, nieuwe installaties zijn gevoeliger en dus mochten die drie lusters niet meer aan en zaten ze hier weer met sokkettekes met een lampeke in, iets waar mske een grondige hekel aan heeft wegens al veel te veel gezien. De juiste draad om die oude van de lusters te vervangen vonden ze echter niet, oftewel te dik oftewel een foute kleur, behalve …  Vorige week bij het isoleren had Slow nog eens het rommeltje bekeken dat hier bij de koop van ’t huis achtergebleven was en was triomfantelijk met het rolleke naar beneden gekomen. De luster in de gang is nu voorzien van moderne draad en doet het weer. Nu nog deze hier boven de pc en de grote in de living, maar of er daar draad genoeg voor is, dat is nog zeer de vraag.

Slo-ow … hoe zit het ondertussen met het water?

Previous

Advocaatfabrikaat

Next

Nu mogen ze zeggen wat ze willen

5 Comments

 1. Jaja, koud… berekoud…
  Ventje moest eerst niet herbeginnen met werken, zijn bouwverlof ging over in vriesverlof.
  Maar gisterenavond bedacht zijn baas zich en belde hij op dat hij zich vandaag toch mocht gaan aanmelden. En overal, echt overal (mijn ventje is loodgieter) zijn de leidingen bevroren. Dat gaat véél fonteintjes opleveren als het straks weer gaat gaan dooien… :S
  Een half uurke geleden is hij thuisgekomen: ne 60kg wegende klomp vervroren vlees die aan de keukenradiator ging hangen om te proberen om het weer een beke warm te krijgen. En ik maar wrijven. En dreupels uitgieten… Lol

 2. jaja,we zijn dat niet meer gewoon hé,al die wintermiserie,hier aan t’zeetje nog geen vlokje gezien(snif)…het is hier nu -4,vlug nog een blok op het vuur gooien sie,laat het maar vriezen!
  grtjs…

 3. zoals guusje zegt aan de kust is er geen sneeuw te zien ,en is het deze dag -5° geweest .Vannacht zal het nog kouder worden.En koud is het hoor ,want er is geen sneeuw die de koude wat verzacht.De ijsbloemen staan op de vensters als ik de binnenluiken ‘ smorgens boven opentrek aan de dakkapellen. En dat is toch echt lang geleden.
  De waterleidingen zijn hier allemaal in een soort schuimbuis gestoken om te vermijden dat de leidingen zouden bevriezen want in de garage is er geen verwarming(afgekoppeld omdat de diepvries ervoor staat) en het kraantje aan de achterdeur is allang afgekoppeld omdat dit aan de koudste kant van ons huis ligt.
  Ik hoop dat je niet al te veel problemen met die vorst krijgt.

 4. jullie zijn altijd welkom om hier te overwinteren hoor

  zag net dat het in calgary, canada “warmer” is dan hier…

 5. aha je herinnert je die warme zomer van 76 ook nog !Ik ben die niet vlug vergeten want ik werd toen ziek. Dat heb ik er niet bij geschreven op mijn postje . Ik kon niet meer slapen en het gekke was dat ik op den duur niet meer moe was ,maar hyperactief. Het gevolg was natuurlijk een serieuze oververmoeidhed die zich uitte in evenwichtsstoornissen. Gelukkig was de hittegolf toen over en heb ik wekenlang héél veel geslapen. Een mens kan niet zonder zijn slaap hé!Ik heb daarna nog lang moeten opletten om niet terug te vallen. Twee nachten niet slapen en ik was verplicht iets in te nemen om wel te slapen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén