Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het vliegend konijn

Toen we het hier in de reacties over een grommend konijn hadden kwam dat eigenlijk omdat we iets over een vliegend konijn niet konden terug vinden.

Dat was een uitspraak van Slow geweest. Die had ook een vliegend konijn gezien, namelijk ons toenmalig konijn! Toen zei hij, omdat dat konijn geschrokken was: “En dat konijn ligt daar dan rond te vliegen” …

Pas later bedacht mske dat we dat misschien niet in een postje hadden gezet maar dat zij dat als een antwoord op een reactie had geplaatst. Wat ze inderdaad had gedaan.

Nu zou je dat anders kunnen opvatten, wat we bij deze ook doen, want ons konijn dat zou kunnen vliegen. Ook inderdaad.

Toen we de konijntjes haalden was die Pjotr zo een lieveke maar hem alleen kregen Slow en mske niet, ze moesten er een vriendinneke bij nemen. Pjotr was gecastreerd, Line gesteriliseerd. Line echter was een konijntje dat ze te jong bij de moeder hadden weggehaald en ze was met geen mogelijkheid tam te krijgen.

Meer nog, ze maakte dat Pjotr ook niet bij Slow en mske mocht komen. Moet je haar pakken om naar de dierenarts te gaan, dan gromt ze. Wil je het hok kuisen dan gromt ze. Slow heeft één keer een beet ontweken en sindsdien passen ze hier op met Line.

Sedert Pjotr twee jaar geleden overleed lijkt ze iets gemoedelijker, met de nadruk op “lijkt” want ze komt naar de draad gelopen als je aankomt maar dat is enkel om zien wat je meebrengt om te eten. Tracht je haar te aaien kan je een snib en een beet verwachten.

mske vond dat allemaal niet zo erg tot ze met de evenementen begonnen. Nu komt Nichtje om me dan eten te geven en dan zorgt ze voor Line ook natuurlijk. Maar mske vindt het ergerlijk dat Nichtje hier staat onkruid te verzamelen voor een konijn dat dat even goed zelf kan maar niet mag omdat ze dan de poort onderdoor, de straat op zou geraken.

Loslaten, zoals al geopperd werd, is geen optie. Je kan een tam konijn niet zomaar in het wild uit zetten. Dat kan daar niet overleven.

Maar mske zegt dat, als ze een deftige oplossing vindt, Line gaat vliegen, want zoals ze tegen Nichtje zei, dat konijn is enkel goed om het gras af te doen.

Previous

Een kwestie van thuis te geraken

Next

Onzichtbaar

9 Comments

 1. En zo’n konijn wil niemand natuurlijk..en al helemáál niet als je geen gras hebt!
  Maar konijntjes..die worden toch niet zó oud?

 2. Weet je, dat Slow’s zus zelfs geopperd heeft dat ze hier beter voor mij ook een nieuwe thuis zouden zoeken.

  Toen is mske maar zélf opgevlogen.

 3. ms

  Hm! Sloef, beperk je eens tot dat konijn hé jong!

  Een konijn? Ik geloof dat de dierenarts zei dat dat 14 of 15 jaar kan worden. Ik zal het eens moeten opzoeken.

  Maar ik ga niet zitten aftellen tot dat konijn dood gaat hoor.

  Allee! Ik zou zeggen dat wie dat konijn wil, het kot er bij krijgt, maar dat opent de deur weer voor mensen die het kot willen en het konijn daarna wel zullen dumpen.

 4. ’t moet toch zijn dat Line het naar haar zin heeft anders had ze allang een ontsnappings route gemaakt tenzij ze natuurlijk in een kot zit op poten en geen grond onder haar pootjes heeft om een hol te graven.Bij de buren hadden twee konijntjes een tunnel gegraven tot een halve meter diep en meer dan een meter lang om aan de andere kant van de draad weer boven te komen!!! Ze hebben er een boomstronk ingelegd om de ontsnapping te verhinderen!!

 5. ms

  We zijn er vet mee dat ze het hier naar haar zin heeft.

  Het kot staat inderdaad op poten en de ondergrond bestaat uit kasseien. Maar die liggen hier al zo lang dat het onkruid er tussen groeit en ze dus op gras zit maar toch niet kan graven.

  Ze heeft een uitloop er rond en die zit met pinnen tussen de kasseien in de grond vast.

  Ze heeft vroeger wel een poging ondernomen om te ontsnappen door over de draad van die uitloop te springen en daar ligt nu kiekendraad over.

 6. Huh? Zó oud?? oh..ik ben in de war met cavia’s..die hadden wij vroeger en die werden maar een jaar of 4-5. Konijnen hadden we ook eens, maar die haalden hun eerste kerst niet! ( en m’n moeder vond dat achteraf zó zielig..die heeft dat nóóit meer gedaan! hahahaa!)

 7. ms

  Toch efkes opgezocht:

  Gemiddelde leeftijd: 5-10 jaar (sommige echter 15 jaar)

  Pffft! We hebben haar nu iets langer dan vijf jaar, dat wil dus zeggen dat, als we ze kunnen plaatsen ze twee dagen daarna kan dood liggen en als we ze niet kunnen plaatsen we er nog tien jaar kunnen voor opdraaien.

 8. Je zorgt er te goed voor hehe..ik las ergens dat de gemiddelde leeftijd 6 is, omdat ze meestal niet goed verzorgd worden haha!

 9. Van ‘eigenzinnige’ konijnen gesproken, of konijnen met karakter … het zij zo: jullie hebben ze … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén