Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Rollende stenen

Er zat een folderke in de bus. Een folderke voor een feest voor de senioren. En als ze dat papierke leest denkt ze terug aan vele jaren geleden toen er op TV een programma was voor de senioren, die toen nog niet senioren heetten maar de derde leeftijd of zelfs ouden van dagen, maar ’t is alleen de naam die veranderde, de mensen bleven hetzelfde.

In elk geval ergerde die Jan Theys mske omdat hij die oudere mensen als dementen behandelde, zei wanneer ze moesten applaudisseren, wanneer ze mochten wiebelen of wiegen op hun stoel en wanneer ze mochten meezingen.

Dit folderke doet haar daar aan denken. Jawel, want het wordt een prachtige show en die wordt verzorgd door een zanger uit de jaren ’70 en niet bepaald ene die je spontaan gaat noemen als je vraagt om enkele zangers van de jaren ’70 op te noemen.

We kunnen ons niet indenken dat mensen van 60, 70, 80 en 90 jaar nu geestdriftig gaan staan springen en zeggen: “die zanger willen wij nu eens absoluut zien sé!”

“Awel” zei mske “als ze mij in mijn ouw dagen naar een bejaardenshow willen krijgen, zullen ze toch met The Rolling Stones moeten afkomen”. “Jamaar zeg” zei Slow “die komen niet voor 4€ voor een entreekaartje zé”.

Previous

mske bijt kapper?

Next

Het geluid

4 Comments

  1. al tel ik al veel jaartjes dat ze mij eens een senior noemen ! Dan bijt ik hun neus af! Ik heb senioren bezig gezien op een nieuwjaarsconcert in het Casino van Oostende. Het waren precies apen die duwden en trokken voor een kop koffie of een plaatsje in de rij voor het toilet. Ik schaamde mij! Het waren precies mensen die losgelaten waren na jaren op een verlaten eiland gezeten te hebben.. Noem mij dus nooit een senior. Ik heb tenminste nog deftige manieren al zeg ik het zelf.

  2. ms

    Dat wist ik niet, maar ik vond en vind dat die conferenciers van zulke shows de mensen wel als apen behandel(d)en en dus sta ik er niet stom van dat ze zich uiteindelijk zo gaan gedragen ook.

  3. Ik heb jàààààààààààààààààààren diensten gedaan met het Rode Kruis, nu ik zelf bij de senioren hoor te zijn, maar dat niet zo aanvoel. Krijgen ze mij niet naar de schouw ( binnen een paar jaar misschien), maar ik vind het wel goed dat ze voor die groep mensen ook wat doen aan een economische prijs. Bij ons is het een groot succes en alles verloopt netjes zelfs met vrijwilligers en wc madam

  4. hihihi… krijg spontaan beelden van die overheidscampagne die ons moet aanzetten tot het drinken van melk. Gewéldig vind ik die trouwens!
    Mick Jagger in het bejaardentehuis, ik zie het al hélemaal voor me! hahaha

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén