Gelukkig dat we hier eerst wat opzoekingswerk deden, of we hadden hier weer een kemel van formaat geschoten.

mske had het namelijk over de fit-o-meter gehad en ze had gezegd dat ze nu niet moesten doen of dat nieuw was want dat die in de jaren ’70 al door Bloso werden voorzien. Maar het staat zo op de site van Bloso zelf ook. Net als het joggen trouwens, dat werd ook zo rond die periode opgevoerd als het van het als het op gezondheid en gezonde beweging aankwam, al was het dan zonder Evy Gruyaert, maar dat hebben we al eens gezegd.

Gisteren liepen Slow en mske door het parkske, omdat ze niet over ’t straat met het verkeer wilden lopen en naast de fit-o-meter zag mske daar andere toestellen staan.  “Wauw” zei mske en keek naar de nieuwe toestellen die zo uit een fitness center konden komen, maar dan voor het buitenwerk gemaakt waren. “Maar ik heb je dat toch gezegd” zei Slow “ze gingen dat plaatsen voor senioren”.  “Wauw” zei mske nog eens en bedacht dat het jammer was dat het die toestellen net ging vergaan als de fit-o-meters die meestal leeg en nutteloos hun leven slijten.

En mske bedacht dat, als ze nu eens een deftig trainingsprogramma zouden opstellen, ze wel een mouw kunnen passen aan dat “senioren” ook.

Ik ben curieus! Ik zie haar in de winter al bezig met haar dikke coachjas aan.