Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Eens

Menopauze! Pfffft! Wat is geweten over menopauze? Zweten en opvliegers. Die noemen ze altijd, maar de rest? Of heeft een ander daar geen last van? Zweten en opvliegers zijn gewoon nihil. Nie-men-dal-le-kes!

Leven is leuk, zeker als je gelukkig bent. Maar als je er moeite moet voor doen, dan ga je met jezelf in de clinch. Het begint met “eens”. We zullen die kast wel “eens” ineen zetten dan kunnen we die kamer in orde stellen. We zullen die partystoelen, de bbq en de bloembakken wel “eens” in de kelder dragen, dan kunnen we dat kot ook “eens” op orde zetten.

Maar als je ’s morgens in bed denkt van: “eens” is vandaag, dan blijkt dat later, toch weer niet waar te zijn. Zo moeten we “eens” met die sit-ups beginnen, kwestie van die buikspieren terug wat te oefenen.

Dat folderke dat we “eens” gaan maken, wordt wel dringend.

Och en je weet het wel dat het aan jezelf ligt. En al heb je dan jaren geleden, toen je pas getrouwd was en moe in de menopauze zat begrip getoond tot in 1997, toen ze nog steeds in de menopauze zat, jij hebt dat nooit gewild.

Een ander moet niet opdraaien voor iets waar ze op hoger niveau zelfs geen uitleg voor hebben. Waarschijnlijk interesseert het hen zelfs niet.

Vooruit, we gaan onszelf ne sjot onder ons achterste geven en dat folderke maken. Als de inspiratie ons nu maar niet in de steek laat … of is dat ook een excuseke van mijn voeten.

Previous

Komme van dat dak af!

Next

Slampampen

1 Comment

 1. 13-11-2005, 10:51:06
  Alee….
  dan zal ik ook nog eens efkes ’n sjotteke komen geven

  Marian

  —————————————————————————–

  13-11-2005, 10:54:35
  **
  Zoveel solidariteit ontroert mij.

  lol

  ms

  —————————————————————————–

  13-11-2005, 11:27:39
  van
  even (wat maar 4 letters was) is het inmiddels ff (nog maar 2…) en daar valt inderdaad “eens” ook onder. van die kleine woordjes, maar al die evens, ff-kes en eensjes vergen altezaam veel tijd

  en dat heeft volgens mij niks met overgang te maken

  olive

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén