Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Laat het zonneke nu maar schijnen!

Zo het zonneke schijnt, het is mooi weer, de weersvoorspellers voorspellen een mooie maand augustus terwijl sommigen zeggen dat ze nog niet weten wat het gaat worden. Wel laat het maar een mooie maand augustus worden en laten we niemand horen zeggen dat het eens zou moeten regenen.

Want dat is wat er gebeurd als het een pozeke goed weer is. “Het zou eens moeten regenen” zeggen ze dan en peizen ze aan hunnen legummen-of bloemenhof.

Dat het, als het eenmaal begint niet meer van ophouden weet, daar denken ze dan niet aan. En dat de legummekes en de blommekes ook zon nodig hebben lijkt er dan niet veel toe te doen. Een regenputteke aanleggen zodat ze hun hofkes kunnen gieten dat zit er blijkbaar ook niet in.

Voor ons speelt het weer geen rol maar ergens, heel ergens, kriebelt het toch om eens te zeggen dat, als ze weer beginnen te zagen, het toch eens hard -maar dan liefst plaatselijk- zou moeten regenen zodat het mos op al die regenaanbidders hun knoesselen groeit.

Zo, laat ons nu maar genieten van een mooie maand augustus en voor de regenaanhang: “zwijg!”

Previous

Gisteren was ’t zondag en rustdag!

Next

Weemoed om een onbekende

2 Comments

  1. han

    regenputtekes aanleggen is vermoeiend werk. ik heb dan ook een puls geslagen met een electriek pompje erop.. heeft de tuin water nodig? kraan open van de sproei-installatie en door het wegvallen van de druk weet de pomp dat er gewerkt moet worden en dan sproeit het dat het een lieve lust is. zelf neem ik er dan een biertje bij want: het mooiste deel van tuinieren is het nathouden.

  2. ja, en als het dan een uur regent, zijn ze wéér aan ’t zagen dat ze de zon zouden willen zien!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén