Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gisteren was ’t zondag en rustdag!

Eerlijk is eerlijk! Gisteren hebben wij ons er wat gemakkelijk vanaf gemaakt omdat … tja waarom? In elk geval hebben we Kurt Cobain zijn parolleke laten doen al zijn wij eigenlijk wat afgestapt van citaten en uitspraken en babbelen we liever zelf.

Maar gisteren was toch wel een speciale dag. Het was namelijk molendag in het stadje en om dat wat op te fleuren stonden er ook enkele standjes met oude ambachten. Er was ook een afvaardiging van een circusschool die een demonstatie zouden geven. Slow en mske waren uiteindelijk toch maar met de auto gegaan omwille van de overvloedige regen. Ook omwille van die overvloedige regen was er weinig volk. Jammer.

Ze bespraken Ella’s prinsessenstoel met een ambachtsman die de rieten zitting kan maken, ze bezochten de molen en ze reden met de huifkar en ze gingen in de bijhorende taverne wat lekkers drinken.

Uiteindelijk leek er op het eerste zicht niet zo veel te doen maar toch zijn ze tot kwart na vijf weggebleven.  Toen de zon erdoor kwam, kwamen er natuurlijk ook meer bezoekers en werd het toch nog druk daar bij die molen.

Toen ze thuis kwamen zag mske dat één van de gladiolen -die nu al met drie zijn in plaats van twee en jaja, ze staan nog altijd op de berg, mske toch- omgeknakt lag en die heeft ze dan maar binnen gehaald, zo een bloem in volle bloei.

Wat kregen ze nog te verwerken eenmaal thuis? Meneer Sloddermans had gans mskes mailbox vol dossiers gepropt en Meneer Vander Clocken is net terug uit konzjee en liet ook weten dat augustus bijzonder druk zal zijn. Het komt dan nog goed uit dat Meneer Van Schoonhuyzen deze maand op konzjee vertrekt.

En daarom zei mske gisteren: “nu niet zenne Sloef!” en ging bij Slow in de zetel hangen.

Previous

Kurt Cobain

Next

Laat het zonneke nu maar schijnen!

2 Comments

  1. nog een paar jaar geduld en je kan een bloemenwinkel beginnen
    grtjs…

  2. onbegrijpelijke

    Hey,

    Groot gelijk dat je eens in de zetel bent gaan hangen ipv te werken. Hier heeft het niet geregend sé, zal nog naar hier moeten komen.
    Onbegrijpelijke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén