De geschiedenis van Hotel Metropôle. kan je lezen op hun website. We gaan ons beperken enkel tot onze indrukken.

We stapten er binnen en bij de tweede deur trad een man op de voorgrond aan wie we onze uitleg deden. Hij verzocht ons binnen te gaan met een handgebaar. Aan de balie maakten we ons bekend en informeerden naar het pakje. De man keek even op, keek naar de conciërge, die een afzonderlijke desk had, maar dan wel in het verlengde van de balie. Het duurde maar een fractie van de tijd die ik nodig heb om het te typen, maar die man wist wel waarover het ging. Ze waren vriendelijk. Eigenlijk is dat zwak uitgedrukt. Ze waren een superlatief van vriendelijk.

Het ganse hotel straalt rust uit. Het is op en top in orde. Ondanks dat het een oud hotel is -1895- is het niet verouderd. Het oogt verzorgd en sjiek.

De kamer was een pareltje maar dat had ik niet direct gemerkt omdat mijn aandacht getrokken werd door een gezoem. Iemand had de TV laten aanstaan?

De kneep van de gastvrijheid zit hem volledig in zulke kleine attenties die maken dat het hotel, ondanks zijn omvang, het toch elk van zijn gasten naar de zin tracht te maken.

De kamer was dus een pareltje, de drankjes in de minibar waren aangeboden. De geluiden van de stad waren buiten gesloten.

Het ontbijt in “le jardin indien” was overweldigend. Eerst werd je door een vriendelijke dame naar je tafeltje geleid, ze schoof zelfs de stoel onder je. Daarna kreeg je je koffie, thee of chocomelk naar keuze en je mocht aan het buffet nemen wat je wou. Brood, broodjes, suikerbrood, krentenbrood, verschillende soorten koffiekoeken, allerlei beleg van confituur, kaas en charcuterie tot de warme worstjes, kippeboutjes en spek van het Engels ontbijt. Er was appelsiensap en ananassap en vers gesneden fruitsalade.

Luxueus tot en met, verzorgd tot in de puntjes.

Jammer voor wie nu foto’s van het hotel verwacht, maar dat doen wij niet. De foto’s die we hebben genomen zijn voor ons. Het lijkt ons niet gepast die foto’s op ’t net te zetten. Wij zouden het ook niet appreciëren mochten onze gasten dat doen. Wie toch een beetje de sfeer wil opsnuiven raden wij aan eens rond te kijken op de website van Hotel Metropôle.