Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De wandeling

Laat nu toch in dat pakketje dat we bij ’t hotel ophaalden geen informatie gezeten hebben over die wandeling. Jammer maar waar. Want al wisten we dat die om 15.30 vertrok, we hadden niet het flauwste benul van wààr die vertrok.

Zodoende trokken we zelf de stad in. Er was het weekend van het bier op de Grote Markt, de poort van het stadhuis stond open zodat je gewoon om het binnenplein een kijkje kon nemen en we zochten Jeanneke. Het Manneke weten we al lang staan en die had ter gelegenheid van dat bierweekend een Leffekostuumke aan. Maar Jeanneke hadden we nog niet gezien. Dat gat in onze cultuur hebben we dan ook efkes opgevuld.

Verder deden we de vlooienmarkt op het Vossenplein en we kwamen een belofte na die we onszelf hadden gedaan. Toen we indertijd die geleide wandeling deden langs de Art Nouveau in de Marollen werd er wel de nodige uitleg gegeven maar zo een geleide wandeling is beperkt in tijd zodat we toen besloten later eens enkele dingen nader te bekijken. Toentertijd zei de gids dat men een magnifiek zicht op Brussel had van op het dakterras van het muziekmuseum, maar dat was gesloten geweest. Zodoende … al vinden wij het zicht van op dat dakterras niet zo mooi als vanuit de lift aan het Poelaertplein. Er is wél een mooi zicht op het lager gelegen parkje.

Het dakterras van het muziekmuseum zullen we ook later nog eens aandoen maar dan niet voor het zicht.  Door het restaurantbezoek van zaterdagavond en het omvangrijke ontbijt van zondagmorgen zagen we het echt niet zitten om aan te schuiven aan het buffet.  Het gebouw zelf is erg bekoorlijk maar musea zijn niet echt aan ons besteed, dat is iets om te doen als ’t regent. 

We zijn niet rond geraakt met onze bezoekskes, dus hebben we onszelf beloofd dat we het Weinpaleis, het scholeke, de berg van barmhartigheid en nog enkele andere later nog eens gaan bekijken.

Wat nog over die wandeling, de wandeling die wij gemist hadden wel te verstaan, toen wij in het restaurant zaten te eten kwam er een groep binnen waarvan iemand aan de kelner zei dat er nog twee mensen moesten komen. De kelner wees ons aan. Waarschijnlijk was dit de groep waar wij konden bij aansluiten.

Op zondagmorgen zagen we een koppel van deze groep in het hotel en we spraken hen aan, waarop de vrouw, op onze vraag wat de wandeling had ingehouden, antwoordde: “we hebben gebouwen bekeken”. Wij veronderstellen dus dat het gewoon dezelfde wandeling in de Marollen moet betroffen hebben.

Wat we wel jammer vonden is dat bleek dat de wandeling aan het hotel zelf vertrok en dat de mensen daar een pooske op ons staan wachten hebben. Jammer voor hen wel te verstaan, want eigenlijk hebben wij ons best op onze manier geamuseerd.Previous

Het hotel

Next

Het restaurant

4 Comments

 1. TITEL: gids ms
  een streven van ridder om brussel eens binnenste achter en voorste buiten te ontdekken, trouwens ons jeannneke noemt mietje stroel.
  koenie kiplekker, na een zomerpauze, groet.

 2. wat een toeval mske,ik was gisteren op dat plein waar Kon.Albert achterstevoren op zijn paard zit(het echte beeld is even weg om op te poetsen en ludiek hebben ze er zeildoeken rond gehangen met de koning achterste voor op zijn paard)en ik heb ook daar een foto genomen .Ik was ook in het instrumentenmuseum en heb op het dakterras gegeten.Het museum zelf beslaat drie etages en het is best te doen zelfs op een zonnige dag.
  Ik begrijp dat je het binnenste van hotel Métropole niet wilt tentoon spreiden .Ik was er ooit eens en het hotel straalt zo’n intieme sfeer uit ,ik zou het ook niet open en bloot aan iedereen tonen.

  Miss stroel ,heb ik ook nog niet gezien ,het moet ook ergens rond de markt zijn ,geloof ik,of heb ik het mis?

 3. olive

  geleid of niet… een fraaie wandeling hebben jullie gehad!

 4. ms

  Mietje Stroel, die benaming kende ik niet maar blijkbaar is dat een standbeeld in Zelzate. Die wordt ook aanzien als de officiële verloofde het Manneke Pis (azo een snotneuzen).

  Jeanneke staat in de Getrouwheidsgang, een klein doodlopend zijstraatje van de Beenhouwersstraat.

  Ik weet dat het muziekmuseum op verschillende verdiepingen zit, ik heb al die trappen gedaan, beter voor de fysiek dan met die overbevolkte lift. En bovendien liepen al die museumbezoekers daar met hun koptelefoons door de trappenhal.

  Ik ben al al te veel binnen op zonnige dagen, zodoende profiteer ik van de dagen dat ik buiten kan om effectief buiten te lopen.

  De Square wordt volledig vernieuwd, de officiële opening zit er aan te komen op 20.09 om 20.09. Tegen dan zal Albert wel opgefrist zijn zeker dat hij niet meer met zijn rug naar Koningin Elisabeth zit te kijken.

  Om Brussel te zien mag je toch meer dan een dag rekenen hoor Koene Ridder, je kan er best een weekendje van maken (en dan nog).

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén