Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De vlieg is dood … leve de vlieg!

Ooit al eens bij stilgestaan? Vliegen hebben een rotkarakter. Veralgemenen is niet mooi, veralgemenen mag niet, hokjesdenken ook niet, maar jawel vliegen hebben een rotkarakter.

Zie, daar heb je één vlieg. Maar je hebt ook een vliegenmepper. Telkens als je met die vliegenmepper wil meppen, vliegt die vlieg weg. Dat wil toch zeggen dat ze die mepper ziet? Meer nog, dat wil toch zeggen dat ze het doel van die mepper kent? Als ze dan toch nog altijd een offensief inzet tegen mskes ogen, gezicht en drinkpul … dan is dat toch pure treiterij en tevens het bewijs dat de vlieg een rotkarakter heeft.

Deze zomer werden we niet geplaagd door vliegen. Vanwaar het beest nu kwam weten we niet, maar gisteren zoemde ze hier ineens binnen. Ze treiterde en treiterde tot ze vanmorgen, vermoeid van het heen en weer gesnor, op de verkeerde plaats ging zitten en niet snel genoeg opvloog. Pets! Exit vlieg.

Iets later was er een andere. Aflossing van de wacht?  Die tweede heeft het zo lang niet gemaakt. Een goed kwartierke later lag ze bij haar voorganger in de vuilbak.

Moeten we nu wachten op de troonopvolger? Of onze vliegenmepper invetten?

Previous

’s Morgens vroeg plakken alleen haar ogen

Next

Honger in het land van teveel

1 Comment

  1. Deze zomer hadden we ook geen last van de vliegen ,nu wel. Ik denk dat ze toen allemaal in het Zuiden zaten en nu komen overwinteren bij ons. Het is wat je noemt rotweer in het Zuiden voor het ogenblik!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén