Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Industriële spionage in de keuken

Weet je hoeveel tijd mske heeft als zij eens iets wil klaarmaken in de keuken dat eigenlijk als verrassing bedoeld is?

De tijd om stiekem naar de keuken te sluipen en in stilte te beginnen. Maar zelfs dat is buiten de waard gerekend, hier heet die Slow, want hij heeft daar een neus voor en uitgerekend dan moet hij altijd in de keuken zijn. mske zegt dan wel: “blijf uit de keuken” maar dan kijkt hij zo zielig dat ze het niet over haar hart kan krijgen hem de deur te wijzen.

Wat hij dan in de keuken komt doen? Alle redenen zijn goed, afwasmachine vullen of leegmaken en dies meer. Hij steekt zijn neus in de lucht en snuift terwijl hij probeert een blik te werpen in mskes potten en pannen. Vandaag heeft mske maar net op tijd het deksel op de kookpot gekregen.

Maar het moeilijkste komt er pas aan als het gerecht klaar is. Het spreekt vanzelf dat het niet onbewaakt in de keuken kan blijven staan en de keukendeur heeft geen slot. Dus zwicht mske voor de overmacht en vertelt maar wat het is.

Probleem opgelost? Niks daarvan, want dan krijgt Slow honger en kijkt weer zielig als mske zegt dat ze nog de nodige toeslagskes moet klaar maken en dat ze het eigenlijk nog wat te vroeg vindt om te eten. Hij maakt met zijn grote handen een kommeke waarin een iets meer dan gemiddelde gehaktbal kan en zegt dat hij ’s middags maar zo een klein beetje gegeten heeft en hij kijkt heel verwachtingsvol.

Resultaat? Tja …

Previous

Winkelen met Amke en Ella

Next

Afpakker

4 Comments

 1. olive

  aha, tja de keuringsdienst van waren moet wel controleren natuurlijk

 2. olive

  http://www.kortland-wilkens.net/guusje.html

  zie keuringsdienst van waren

  wij hadden er vroeger ook eentje…

 3. ms

  Dat is ook beneden Sloef zijn waardigheid, al zat hij wel op zijn stoel bij ons aan tafel indertijd toen hij nog andere dingen mocht eten dan korrels.

  Voordeel van Slow is dat ik er niet kan over vallen.

 4. Slow is een boefje.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén