Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dan zijde voor de rest van uw leven gerust

Natuurlijk gingen zaterdagavond die plaskes uit ons hoofd -ons, in dit geval Slow, mske en mezelf zijnde- en zonder daar nog verder bij stil te staan togen wij alle drie in ons bed.

Die nacht werd mske gewekt door het geluid, maar ze was nog niet wakker genoeg en ze vroeg zich af welke lompe dwaas daar putteke nacht op een stuk ijzer aan het tokkelen was. Het geluid bleef en het bleef en het bleef. mske lag er heel lang op te luisteren tot ze wakker genoeg was om zich recht te zetten en aanstalten te maken om eens door ’t venster te gaan kijken naar de onverlaat die … “Wat is ’t?” vroeg Slow die bij de minste beweging die buiten de normale bedactiviteiten valt -en dan bedoelen we wroeten natuurlijk, foei kromme geesten- wakker wordt. “Dat!” zei hij “dat is de drup op de brievenbus”.

Natuurlijk, ongelooflijk stom van daar niet aan te denken, dacht mske zo bij zichzelve tot ze zich afvroeg vanwaar die drup dan wel mocht komen vermits dat zich nog nooit eerder voordeed en dan nog recht op ons brievenbus. Het getokkel hield haar wakker.

’s Morgens, jawel zo voor dag en dauw, aangezien ze zo vroeg weg wilden ging Slow de buitenkant hier eens in ogenschouw nemen en kwam binnen aankondigen dat hij het ergste vreesde, dat hij dacht dat de kroonlijst kapot was. “Dat kan niet” zei mske “die kroonlijst is nog maar drie jaar geleden vernieuwd”. En toch, was volgens Slow, de ganse voorgevel nat en drupte het dooiwater uit de kroonlijst op de brievenbus.

Die zondag hadden ze geen tijd om efkes door het zolderraam te gaan kijken, al was de gevel  ’s avonds al zo nat niet meer. Slow is dan op maandag maar door het venster gaan hangen. Maar er was niets te zien. Er stond een laagje ijs in de goot, dat was alles.  “Kiep er een emmerke water in” stelde mske voor. Maar dat vond Slow geen goed idee want als er een gat in zat zou dat toch dichtgevroren zijn. “Kiep er een emmerke warm water in” stelde mske voor. Maar ook dat vond Slow geen goed idee.

Zodoende weten we nu nog altijd niet of er een gat in de kroonlijst zit of niet. We hopen tenzeerste dat aan dit verhaal geen vervolg moet komen. En wij hopen van jullie hetzelfde … Dat jullie dat ook hopen natuurlijk.

Previous

Een kwestie van hoge nood

Next

Volksverhuizing

17 Comments

 1. ja hetzelfde : ik hoop het ook ! Langs den anderen kant krijgen we dan weer een mooi verhaaltje te lezen…

  • ms

   Hm, gene schrik hebben, ik heb nog een heel lijstje verhaalkes liggen, die’k liever zou vertellen dan één over een gat in een kroonlijst.

 2. Tuurlijk hopen we dat mee!
  Maar zout…gooi er een paar handen zout in…dan ontdooit dat ijs en kun je alvast zien wat er loos is. En dan zijn we weer terug bij dat hopen…dat er geen gat in die kroonlijst zit..!

 3. Btw…wroeten…bedoelde je wroeten als normale bedactiviteiten??? dat zal dan wel weer een dialectwoordje zijn, want ik heb geen kromme geest nodig om me daar héél vreemde dingen bij voor te stellen hoor!

 4. ms

  Dialect ? Gewoon Vlaams voor woelen.

  Kromme geest ! Dat kan niet anders !

 5. Dat wél natuurlijk..!

 6. ms

  Maar dan moet Slow niet wakker worden hoor, dan is hij dat al.

 7. Hoe bedoelt u?

 8. ms

  Simpel gezegd:

  Er zijn dingen die je al slapende kan doen, zoals rijk worden bvb. Dat zeggen ze toch: “die wordt al slapende rijk”, al heb ik daar geen ondervinding mee.

  En er zijn dingen die je niet al slapende kan doen.

 9. Och…er zijn een heleboel dingen die je niet al slapende kan doen..maar ik denk dat ik het nu wel begrijp hoor..je hoeft er geen plaatjes bij te tekenen!

 10. ms

  Gelukkig maar, ik kan niet tekenen.

 11. O ,ik hoop dat er geen lek is in je kroonlijst ,maar ik vrees ervoor( schiet niet op me!)?zoals wij hier vrezen dat er een lek is in ons zwembad ( er stond nog water in ,hoe kan het ook anders met al die regen die we gekregen hebben.

 12. Al slapende? Of sowieso niet?

 13. ms

  @ Magda: zwemmen in droog water is al even ellendig als een huis dat staat te wenen.

  @ mizzD: helemaal niet. Misschien moet ik het effectief eens al slapend proberen.

 14. over wroeten en wroetelen : mijn zus en haar vriendje kwamen indertijd babysitten. Dochter aan het ontbijt : wroetelen mag je toch alleen maar als je getrouwd bent hé ? Ja. “L. en J. wroetelen nu al !”

 15. ms

  AAaaah, wroeten mag alleen als je getrouwd bent ! Daarmee dat ik zo stil lig dat Slow soms komt kijken of ik nog wel adem.

  Alhoewel … hij ligt niet stil, al noemt hij dat niet wroeten maar westeren.

 16. Gaby

  ik hoop mee, al is het dan met vertraging, dat de kroonlijst geen aanstalten maakt om in een zeef te veranderen.
  Vorige week hier ook een lek, nu ja, een klein watervalleke maar ’t is ondertussen hersteld.
  groetjes
  Gaby

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén