Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Messentrekkers

Vroeger had mske altijd twee zakmessen op zak. Het ene, te klein om wat dan ook mee te doen zat er enkel in omdat het een verkleinde uitgave was van het grotere. Het grote was een snijdmes dat enkel diende om in geval van nood een lijn, een touw of een veiligheidsgordel door te snijden, iets wat ook niet in één ruk zou gaan aangezien dat mes dan wel niet zo bot was dat je er met je bloot gat kon gaan opzitten maar ook niet zo scherp dat je er iemand de keel kon mee oversnijden.

Sedert jaren liggen de messen nu in de schuif, al heeft één van beide de geest gegeven toen Slow eens, de wat houterige stengels van boerenwormkruid trachtte over te snijden en één van die stengels hevige weerstand bood.

mske heeft nu geen mes meer op zak al vindt ze nog altijd dat een mes een handig instrument kan zijn in bepaalde situaties.

Maar wat denken al die steekgragen te moeten doorsnijden die nu met mes en slachtoffer en al in de kranten komen te staan? Hier moet blijkbaar op alles een verbod komen want het lijkt er op dat sommige mensen compleet incomptent zijn als het er op aan komt om te beslissen wat kan en wat niet kan.

Previous

Als na kerstgewoonte

Next

De vriendelijkste winkel

8 Comments

 1. dat vraag ik mij ook altijd af waarom de mensen een mes meenemen als ze uitgaan
  de dag van vandaag leven we precies in een van die westernfilms, iemand doet een vervelende opmerking en hop mes in de rug of buik, alsof het niks is

  oké op de buiten of als je gaat kamperen heb je een mes nodig
  maar toch niet in het stad hé of op school

  je zou echt schrik beginnen krijgen hier

 2. Tja…in m’n rugzak zit er ook wel eentje…een kleintje maar wel een scherpe. Het tegen mensen gebruiken zou niet in m’n hoofd opkomen..ik snap dat ook niet. Het is hier al langer verboden bepaalde messen bij je te dragen. M’n broertje was in de Rambo-filmtijd nogal weg van die grote dolkmessen en had er een verzamelingetje van…soms nam ie ze mee om aan vriendjes te laten zien…en dat was al hoor, nooit zou ie er iemand mee steken…maar de agent die hem aanhield nam ze allemaal in beslag..tja. De goeden moeten altijd onder de kwaden lijden hè.

  Hoe meer mensen menen een mes bij zich te moeten hebben, hoe meer het uitlokt dat nóg meer mensen denken onveilig te zijn op straat en óók een mes mee gaan lopen nemen..een sneeuwbaleffect waar we vanaf moeten. Maar de messen op zich zijn het probleem niet nee..het veel te gemakkelijk tegen mensen gebruiken, dát is het..en wat doe je dáár aan?

 3. Op den duur gaat het hier met de messen zoals met de pistolen in Amerika. Er wordt toch al zoveel oeverloos gekletst over alles en nog wat. Er zou de jeugd meer “spreekcultuur” moeten aangeleerd worden in plaats van “vecht cultuur” . Het ergste van al is dat veel ouders dan achter hun kinderen staan als die met een wapen iemand bedreigen of zelf omverschieten. Ik denk dan aan die tiener van 15jaar die een juwelier overviel met een nepwapen.Dat kon het slachtoffer evenwel niet zien.Hij werd jammergenoeg doodgeschoten en nu gaat die moeder de juwelier aanklagen!!! Het was toch haar zoon die een overval pleegde .Hier was het wel geen mes maar de intentie om iemand kwaad te berokkenen was er.

 4. Ik ben huiverig voor messen.

 5. bea

  Ik begrijp ook niet wat die messenmeenemers bezielt, kan alleen maar hopen om nooit zo’n zot tegen te komen.

 6. bea

  Vergat nog iets. Heb ooit ook nog met een mes in mijn handtas rondgelopen, zo’n zwitsers zakmes. Dat kon handig zijn,vond ik. Er zat daar ook een kurkentrekker aan, kon niet weten als de nood ooit eens hoog zou zijn . Zodanig handig dat ik het in de vuilbak gekieperd heb, tegen dat je daar uitkreeg wat je nodig had, pffff…de appel die ik wou schillen was rot tegen dat ik dat mes eruit kreeg, spannen, ik brak er mijn nagels aan. Had ik iemand moeten willen verwonden, die had wat geduld moeten hebben.

 7. olive heeft in haar tas een opinel mesje. altijd handig inderdaad. dit haar 2e exemplaar.
  het 1e is in beslag genomen door de engelse douane toen zij 2 jaar geleden het land verliet… verboden mevrouw: it is a locking knife… ze had er al een week mee rondgelopen daar en aangehouden kunnen worden :-s
  van han kreeg ze een nieuwe, die ze de laatste keer ze maar thuis gelaten heeft.

 8. ms

  @ Olive: zo wat een identiek verhaal. Alleen heb ik de mijne nog.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén