Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Als na kerstgewoonte

Zaterdag werden de kerstboom en -spullen opgeruimd.

Achteraf keek Slow wat gefronst naar de twee sneeuwmannekes die nu op de plaats van het ene theelichtje staan. Hij zei: “wat staan die sneeuwmannekes hier nog te doen?” “Die blijven staan” zei mske. Want mske vindt dat die niet bij Kerstmis maar bij de winter horen.  Zodoende heeft ze die maar op één van de plaatskes van de andere tijdelijke garnituren geplant. Ergens in oktober staat daar een pompoen. Binnenkort staat daar wat geligs en in de zomer staat er niks, want dan zijn Slow en mske toch meestal buiten ’s avonds.

Slow bekeek de sneeuwmannekes en zei: “die horen bij Kerstmis”.  “Neen” zei mske.

Over de twee setjes kerstballen aan een lintje die nog tegen de muur hangen? Daar zei hij niks van. Die zag mske ook pas gisterenmorgen.  “Daarmee dat de doos deze keer niet overvol stak” dacht ze.

Previous

Zeuren – sleuren – mineuren

Next

Messentrekkers

10 Comments

 1. Hahahahaa…heel herkenbaar…ik kom ook altijd dágen nadat ik de boel opgeruimd heb nog spullen tegen…meestal van die stekertjes bij de planten. Maar daar let ik nu dus op…en dan wordt het wat anders hahahaha!
  Maar sneeuwpopjes…jaaa die kunnen nog wel…áls ze geen kerstmannenmutsje op hebben natuurlijk!

 2. ms

  Ze hebben alletwee een zwart hoedje op, die ene een hoge. De andere, die op zijn gatje gevallen is bij ’t schaatsen heeft een gewoon zwart hoedje maar wel een rood met groene sjaal om. Vroeger bestond er al een spreuk over niet samenpassende kleuren die zei : “Rood en groen is boerenfatsoen”. Echt typisch kerst is het dus ook niet.

  Vorig jaar was ik de twee theelichthuisjes vergeten, die stonden hier het ganse jaar dan in de kast bij de spulletjes voor halloween en pasen. Nu had ik daar extra op gelet. Nu hangen die ballen daar nog.

  Ik zou ze kunnen laten hangen. Dat doen er meer. Aan de bushalte bij Zoneke is een huis waar het ganse jaar kerstballen buiten in de kerstboom hebben gehangen.

  pske : dat neem ik zelfs niet in overweging hoor.

 3. mske heeft gelijk, sneeuwmannekes zijn winter en niet enkel kerst
  mannen snappen dat niet

 4. Max

  Sexist !!!

 5. bea

  Sneeuwmannekes zijn inderdaad niet typisch kerst, die mogen gerust nog een tijdje blijven staan waar ze staan. Hier hangen er nog ijskegels (natuurlijk, nep ) aan een glazen vaas die gevuld is met een bruine (ook nep) tak met rode bolletjes aan. Stond mooi in de kerstperiode maar staat nu ook nog schoon en dat tot dat het lente wordt, voila sé.

 6. ms

  @ Fotorantje : oh maar Slow snapt meer dan veel vrouwen hoor. Ze mogen zeggen wat ze willen, volgens mij zit het verschil echt niet in het wel of niet hebben van bepaalde attributen.

  @ Max : en Max denkt er ook zo over.

  @ Bea : ik vind dat ook echt wel stemmig zo hier en daar een kleine stemmigmakerke naargelang het seizoen.

 7. Weer een klein verschilletje…mijn moeder noemde bláuw met groen boerenfatsoen…oftewel…die twee gaan niet samen hahahaaa! Rood en groen zijn wel dé kerstkleuren vind ik..maar als je zelf een roodmet groene sjaal hebt, doe je die ook de hele winter om hè…dus ik ben akkoord over die sneeuwpopjes hahahahahaa! ( mocht je back-up nodig hebben! )
  Ik ben nog steeds niks tegen gekomen aan kerstspullen die ik niet bewust ( zoals de kerststukjes en de kerstkaarten) nog heb laten staan…zou het dit jaar écht eens gelukt zijn álles in één keer op te ruimen…?????

 8. Van mij mogen die sneeuwmannekes blijven. Da’s idd winter … Ms-ke krijgt overschot van gelijk … !

  Voila … !

 9. Sneeuwmannekes zijn geen kerstmannekes hé wel laat die dan maar gerust staan tot je een paaslelie in de plaats kunt zetten !
  Vandaag hebben we de kerstspullen die in de curverdozen gestopt waren mooi op zolder gezet.Niettegenstaande ik erg goed heb rondgekeken of er geen kerstbollen en versieringen achterbleven heb ik het toch voor mekaar gekregen om een grote kerstster met licht erin die in de hall aan het plafond ging te vergeten.tedoeme , nu moet ik nog eens naar de zolder…

 10. ms

  Dat is ’t ergste hé Magda, hier ook, dat nog ne keer naar de zolder moeten. Nochtans zo ver is dat niet.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén