Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Waar heeft die gezeten

Het was wit en het zat op de verkeerde plaats. Namelijk op mskes jas op de plaats waar ze normaal gaat op zitten. mske zag het op de dag na de piekurentrein en ze dacht dat het kwam van tegen die wand te hangen.

Ze waste haar jas en vergat het, tot ze vorige week ergens ineens witte vlekken op haar mouw zag en ze had niet tegen een treinwand gehangen. Ze had gewoon haar fiets op het slot gedaan. Dus keek mske nog eens goed hoe ze dat juist deed en zag wat Slow op dat ogenblik ook zag en ze zegden beiden: “de bak”.  De bak was het houten appelsienkistje dat al sedert mei vanachter op mskes fietsdrager stond en dat zo handig was om winkelwaren in te transporteren.

Het lichte hout was niet meer egaal van kleur maar gekabbeld. Waarschijnlijk is het product -verf kunnen we dat niet noemen- door het af en toe buiten staan in weer en wind gaan werken en zet het zich af op al wat het op dat ogenblik binnen bereik krijgt. mskes coachjas dus.

Woensdag zei Slow dat mskes achterkant er niet uit zag, of beter dat hij er wit uit zag en mske ging in de sanitaire voorzieningen van het station een poging ondernemen om haar jas wat te fatsoeneren. Ze is daar snel mee gestopt toen ze zag dat die van de processie die net van de trein was gestapt door ’t vensterke keken en die keken net alsof ze dachten dat mske op haar jas had gedaan.

Het kistje staat niet meer op de fiets, het is er af. Het zou in een nabije toekomst toch aan vervanging toe geweest zijn want de kartonnen bodem was ook al van de stevigste niet meer. mske heeft er gisteren een plastic plooibak op gebonden, maar die is echt niet zo handig als het kistje. Die zit namelijk korter bij haar zadel en het plastic geeft niet zo goed mee als het lichte hout had gedaan.

“Een hondenmand! Dat moet ik hebben!” zegt mske terwijl ze haar coachjas nog eens in de wasmachine stopt, want dat spul krijg je er echt niet af door er wat op te wrijven.

Previous

Een voormiddagske zolder

Next

Goeie morgenmiddag mske

14 Comments

 1. Pff dat wordt iets nieuws hoor!

  Fijn weekend.

 2. Woehahahahaa..die lui die door dat raampje stonden te kijken met die blik in hun ogen hahahaaaaa kzie het voor me!

 3. Een hondenmand met een ijzeren rekje boven dat je open en toe kan doen. De hond kan er dan niet uitvallen en zo ook je boodschappen die je er in deponeert. Ik zie je al rijden )))!!!!

 4. geen goei verf precies
  ofwel begon dat bakske te smelten van de warmte die mskes poep produceerde door te fietsen

  riet is zeker ook geen optie?

 5. ms

  Hm … eigenlijk hebben ze via dat venster enkel zicht op de lavabo’s natuurlijk, maar de suggestie was er wel. Stom van mij van daar niet aan te denken voor ik er aan begon.

  Vorig jaar vond ik een gepaste hondentransportmand in riet. En ik heb ze niet genomen omdat ik de gevraagde prijs niet wou betalen op een rommelmarkt. En nu vind ik dat ook stom.

  En de warmte die ik produceer bij ’t fietsen ? Die loopt meestal van mijn voorhoofd hoor !

 6. bea

  ZWETEN! Dank voor uw gravatarhulp…heb een poging gedaan, zal straks zien of het gelukt is. Indien niet, niet erg want ik begon me te hechten aan dat monstertje.
  Waarom hang je geen karretje aan je fiets?

 7. bea

  YES!!!!! beetje klein maar ik deed het!

 8. bea

  Sorry, probatie.
  Dat is definitief.

 9. bea

  Het spijt me heel erg dat ik uw blog gebruik als proefkonijn maar ja, ’t komt dan ook door u
  Wis gerust die berichten, het definitief is niet gelukt, mss nu

 10. bea

  foert, dat gedrocht blijft er op. Niets aan te doen, je hebt me wat aangedaan…gravatar van mijn voeten.

 11. bea

  ooooo…moest eerder gerutteld hebben, het is gelukt.

 12. ms

  Hahahaha ! Neen hoor, ik doe dat er niet af !

  Het duurt inderdaad altijd een tijdje eer die effectief worden.

  Maar ’t is wel een schoneke zé !

 13. Hahahaha …. ik geloof je op je woord dat die’processie’ verkeerdelijk dacht ‘
  écht waar … !
  En hopelijk heb je gauw het juiste vervangmiddel van kistje gevonden … !

  Dà-aaaaaaaaaaag … !

 14. Gettie

  En die van de processie waren zeker allemaal in adequate gestroomlijnde kledij en hebben heel zeker nooit een vlek of spat of kreukels of een ongelukje gehad!!! Bende hyprocriete voyeurs.
  Ik weet niet of zo een rieten mand bestand is tegen langdurig snelbindergebruik.
  Handige Slow kan toch wel een degelijk bakje in elkaar knutselen, er ligt nog verloren hout op de zolder. Vooruit Slow, ge moest al bezig zijn hahaha

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén