Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Goeie morgenmiddag mske

Vroeger had mske er nooit last van. Sedert die acht maanden in 2004-2005 maakt haar corpus haar soms eens diets dat ze wel degelijk acht uur slaap per nacht nodig heeft. Als ze die niet heeft, gaat ze hier soms wel eens een siësteke doen.

Maar als haar corpus haar niks diets maakt en ze een ganse week gewoon doorgaat dan kan het gebeuren dat ze bij het verzenden van het laatste dossier op vrijdag de weerbots krijgt.  Dan lijkt het net dat ze, zodra ze op die knop “verzenden” heeft gedrukt, de corpus zegt: “en nu is het mijn beurt” en alle vermoeidheid van een ganse week ineens op haar schouders gooit.

Dan krijgt ze het verschrikkelijk koud ondanks de stoven.  Het lijkt wel een kou die van binnen zit. Haar fleece brengt geen soelaas want ook haar voeten zijn dan als ijsklompen en zover komt die fleece niet.  Dan gaat ze efkes naar “Man bijt hond” kijken maar dat doet ze dan van uit haar winterslaapzak en blijft rillen.

Het beste dat mske op zulk moment kan doen is gaan slapen. Of het nu negen uur of zelfs acht uur is, het bed is de beste optie en dan slaapt ze een hele nacht rond en staat ’s morgens verkwikt op.

Het was gisterenavond weer eens zover. Vanmorgen was het tien uur. En dat is niet normaal voor een normaal mske, of beter voor een mske in haar normale doen.

Previous

Waar heeft die gezeten

Next

Sherlock

7 Comments

 1. Wees gerust ik ben ook zo iemand. Ik heb het vroeger meer dan eens ervaren dat het bobijntje meer dan ten einde was als de werkweek erop zat .En dan hielp alleen maar een lange nacht en soms een halve dag slapen om er weer bovenop te zijn. Nu kan ik als excuus mijn leeftijd gebruiken om in de namiddag eens een uurtje te pitten!hahaha. Mijn huisgenoten zeggen wel eens “ma zet er eens de rem op”.Tja als je nu eenmaal zo in elkaar zit vind je die rem niet altijd op tijd.
  Dus slaap jij maar regelmatig eens goed uit dan kun je er weer tegenaan.

 2. aiaiai dat van binnen koud, de weerbots na de laatste taak, nu is het oppassen hoor en zeker zorgen dat je in het weekend rust

  dit is zo herkenbaar
  zorg dat je niet te ver gaat hé

  allé vooruit in uw zetel

 3. Ik kan overdag nooit slapen…zelden in ieder geval. Maar ik slaap elke dag wel uit als ik kan hoor…ben er zelden voor half 10 uit. Nu slaap ik ook zelden voor drieën in…maar soms wél en dan word ik tóch niet vroeger wakker.

 4. ms

  Wel, sedert 2005 kan ik dat soms zo hebben dat het moet of dat ik anders gewoon op ’t buro stuik

 5. Gettie

  Gelukkig is je lichaam af en toe de baas over je geest hé. Als het fabriekske niet goed draait en de band blokkeert dan blijven de dozen in het magazijn leeg!! De band kan nog even sputterend rollen en nog iets afleveren, maar hij zal uiteindelijk toch moeten nagekeken worden en eventjes op rust/herstel moeten en dan glijdt die weer als een glijbaan !!
  Hearhear I have spoken !
  Geniet van je rust want de laatste druppel adrenaline heb je wellicht met het laatste dossier opgebruikt.

 6. ms

  Ik vrees dat het bobijntje echt af is. Ondanks dat ik uitgeslapen ben heb ik echt geen zin in niets, geen fut, een vod, …

  Dat kan natuurlijk komen door het ongewone vele slapen van de laatste nachten, maar ook het gif in de staart van 2010. Blijkbaar was dat toch een serieuze opdoffer.

  Morgen beter.

 7. Ik hoop echt dat je bobijntje weer opgeladen wordt!!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén