Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fifty Shades of Grey

mske heeft het niet zo voor dingen waarvan gezegd wordt dat je ze écht zou moeten, of het nu zien, horen of lezen is.

Dus toen haar werd gevraagd of zij het boek: “50 tinten grijs” zou kopen en lezen aangezien ze zo graag leest, antwoordde ze naar waarheid dat ze niet inzag dat zij, na eindelijk volledig geëmancipeerd te zijn, een boek zou lezen waarin haar werd geleerd op die wijze onderdrukt te worden door, nog maar eens, een man.

De vraagstelster keek verschrikt over mskes schouder en mske hoorde de stem die achter haar zei: “awel mevrouw, dat is nu eens gesproken sé”.

mske draaide zich om en keek in de lachende ogen van een man die ouder was dan zij. Blijkbaar was hij op kousenvoeten zo dichtbij gekomen dat hij het gesprek had kunnen volgen.

De vraagstelster zei: “amaai, gij durft!”

Als ze nu had verwacht dat mske, omwille van de hype, mee ging lopen met de rest, dan had ze de vraag niet moeten stellen. Maar het is een feit dat mske de kriebels krijgt van de vermelding van het boek alleen al.

Dat komt doordat ze de laatste tijd in alle kranten vooropgestelde problemen aankaartten waarop het boek een oplossing bleek te zijn. Problemen zoals een verminderd appetijt of een verkilling in de relatie of … of … of …

Previous

De logica

Next

In een nest met vlooien

5 Comments

 1. Woeps, eerlijk moet ik je vertellen, Ms-ke, dat ik de titel ervan wél in de krant heb zien staan, maar het artikel zelf niet heb gelezen … Tja, ik dacht dat het over verf in het interieur ging …

 2. Oh ja..nu je het schrijft..ik las dat ook ergens, dat het oa over sm-spelletjes gaat. Nou ja..ieder zijn ding, maar mij windt onderdrukking en pijn absoluut niet op..seks van anderen sowieso niet, ben ik helemaal niet nieuwsgierig naar..ik vrees dus ook dat het een boek is dat ik niet snel zal pakken om eens gezellig te gaan lezen bij de open haard!
  Ik krijg van dat soort hypes ook de kriebels..toen ik volwassen mensen hoorde over die Harry Potterboeken hoorde verklaarde ik ze voor gek..dat zijn kin-der-boe-ken. Heb, omdat ik zeker wilde zijn, echt ooit eens zo’n deeltje gelezen en kwam er bijna niet doorheen..van die onnozele kinderachtige namen alleen al niet. Ik zie er het sublieme niet van in..er zijn al zoveel fantasieboeken voor kinderen geschreven. Maar JK Rowling was er vast heel blij mee..met die hype..net als de schrijfster van dit, ongetwijfeld stomend, werkje.

 3. Sloef goede middag…

  ge moet maar één ding doen in het leven en dat weet ge en daar is niet aan te ontkomen ! De rest …als ge wilt, maar er moet ook eten op de plank komen ! fijne groetjes )pepino

 4. Het is wel of je moet ze gelezen hebben of je bent niet meer hip! Ik weiger dan pertinent om ze te gaan lezen. Ik bepaal ook wel wat ik al of niet zelf wil lezen.

 5. er genoeg over gelezen dat ik zeker weet dat ik het niet ga lezen

  hear, hear mske!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén