Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De logica

Waaraan denk je bij het woord vakantie? Zonovergoten stranden? Lekker niets doen? Met je luie krent in het hete zand? Een margarita aan een zwoele bar?

Of denk je eerder aan winterse genoegens? Gezien de tijd van het jaar zou dat niet abnormaal zijn natuurlijk. Wandelingen door de sneeuw? Skipret? Overnachten in een winterlandschap?

Dat is logisch! Maar …

Hier moet je bij het woord vakantie nog aan iets anders denken! Hier moet je ook met de belbus rekening houden.

De vroegste die je normaal in ons dorpje kan nemen komt om 07.17u, de volgende zo om 08.15u. Dat is logisch.

Nu waren Slow en mske wel geambeteerd want die vroegste belbus is natuurlijk véél te vroeg voor de trein van 08.24u maar die van 08.15u is dan weer een ietsiepietsie te laat.

Eigenlijk dacht mske er al aan om een taxi te bestellen toen Slow vertelde dat die belbus van 07.17u nu ineens om 06.50u in het dorpke kon zijn. Hij belde.

Logische uitleg? Vakantieregeling! Verdere logica? Die van 08.15u blijft om 08.15u. Dat wil iets zeggen voor al wie daar ergens tussenin een trein wil hebben.

Enkele maanden terug werden de uren van de belbussen aangepast en werd de toen vroegste afgeschaft wegens veel te vroeg, zodat die van 07.17u de vroegste werd.

Slow en mske hunne logica? Ze hebben de trein van 07.25 gepakt, ze hebben op hun bestemming maar een uur rond gehangen in plaats van in Landen station.

Ik weet het! Die van de belbus zijn onze vrienden niet.

Denk nu niet dat Slow en mske vakantie hebben! Dat niet. Dus die zonovergoten stranden, dat lekker niets doen, die wandelingen door de sneeuw? Dat is voor een andere keer.

Die margarita aan een, niet zo zwoele, bar? Dat behoort misschien wél tot de mogelijkheden.

Previous

Het is van den ond!

Next

Fifty Shades of Grey

3 Comments

 1. Hahahaa..ben je vet mee, met die vakantieaanpassing van het rooster!
  Het lijkt wel veel op die overstap van de internationale intercity in Antwerpen op praktisch elke andere trein daar..lukt ook nooit sinds ze een paar jaar geleden die tijden hebben veranderd. Heb wat uurtjes stukgeslagen in dat station! Maarr..hij reed nog..nu heb ik alarmerende berichten gelezen dat die internationale intercity helemaal afgeschaft gaat worden in december! Natuurlijk..die dure Fyra-lijn hebben ze niet voor niks aangelegd..en niemand die ‘m nam..dan maar zo..verplicht als je naar België wil..pfff!

 2. Gettie

  Allee, volgens NVA is het tijd voor verandering en gij zijt daar niet blij mee of wat hahahaha.
  Nee, ik zou er ook de krollekespis van krijgen hoor, de schoondochter moet soms 1h wachten op haar werk om naar huis te komen met de belbus die dan pertang al een week van te voren geregeld wordt. Njet gaat niet om 12h, wel om 13h15!!

 3. Amai, maar een uurtje kunnen rondhangen op je eindbestemming, pfffffff … lees ik dat goed ?
  Er zijn leukere dingen dan dat (belbus!) tijdens je vakantie !

  Groetjeeeeeeeee!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén