Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het boek

Soms spreekt een boek me aan en dan breng ik het mee. Soms begin ik er in te lezen en leg ik het terzijde en denk: “foute aankoop”. Waarom zou ik niet kunnen zeggen, is het de aanzet van het verhaal, een schrijfstijl die me niet ligt of ben ik het zelf die op het ogenblik dat ik begin te lezen niet in de goede bui ben? Wie zal het zeggen.

Nu zat ik laatst toch zonder leesvoer en ik zag het boek liggen bovenop een doos waar ik alle boeken in leg die ik ooit eens op de rommelmarkt wil verkopen. Ik greep het. Ik wou lezen en als ik wil lezen dan zal ik lezen, al is het een boek dat ik ooit -ik weet zelfs niet meer wanneer- meebracht om het ongelezen weg te leggen.

Dit keer legde ik het niet terzijde, na enkele bladzijden was ik geheel verdiept in wat ik las. Ik kon het niet in één ruk uitlezen, er kwam een evenement tussen, maar de week daarop las ik het volledige boek uit.

Ik ga er me nog een boek van Harlan Coben kopen. Eén om te beginnen! Want ik heb al gemerkt dat hedendaagse schrijvers de neiging vertonen om een succesformule van een eerste boek eindeloos te herhalen in hun volgende. En dan haak ik ook af.

Previous

In de sjakosj!

Next

De economie enquête

3 Comments

 1. bea

  Ik las (bijna) al zijn boeken (nog drie te gaan maar dat zijn jeugdthrillers), in volgorde van verschijnen. Ik moet zeggen, verzoeking is ene van de laatste, hoe meer hij schreef hoe beter de boeken werden.

 2. harlan coben, één van mijn favoriete schrijvers. ben momenteel bezig in zijn nieuwste boek 😉

  een aanrader vind ik ook de zuid-afrikaanse schrijver deon meijer

 3. ms

  Ik ga ook van Deon Meyer (schrijfwijze op internet) eens een boek meebrengen.

  Ik zit momenteel een beetje vast. De laatste Arnaldur Indriđason’s zijn nog niet vertaald en Linwood Barclay heb ik even terzijde gelegd, net omwille van dat weerkerend patroon. Wat niet wil zeggen dat ik die niet ga lezen, ik ga er gewoon eerst enkele andere tussen nemen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén