Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Keywords Unavailable

Waarom we ooit Statcounter op ons blog gezet hebben, dat weten we zelfs niet meer. Er staat ons nog wel wat voor van ongewenste reacties en een poging om te weten vanwaar dat kwam, maar was dat nu de reden? Wie zal het zeggen.

Feit is dat dat ding er nog op staat en het is niet dat je op die manier ongeveer weet met wie je te maken hebt, maar dat je wel bepaalde informatie krijgt. Zo weten wij dat er bepaalde lezers dagelijks terugkeren maar niet reageren. En tot voor kort wisten we ook welke zoekfuncties andere mensen gebruikten waardoor ze op ons blog terecht kwamen.

Google heeft daar een stokske voor gestoken. Ja! Ter bescherming van de privacy van de google-gemeenschap mogen wij niet meer weten welke zoekfunctie google-members gebruiken. En dan krijgen we “keywords unavailable”.

De populairste zoektermen kennen we wel. Daar zorgt WordPress wel voor. Maar voor de googlebarricade wisten we dat je ons blog hoofdzakelijk kon bereiken met brave zoektermen en dat zien we nu nog enkel voor zoektermen buiten google om.

Toen ik een prentje begon te zoeken kwam ik toch een site tegen zeker en ik zei: “kijk eens mske, ge kunt dat blijkbaar omzeilen”. “Ik bennekik niet zot zé” zei mske. En dat snap ik nu ook wel. Google zet er een beperking om maar ze zorgen er wel voor dat je dat kan vermijden.

Previous

Oude speeltjes

Next

Gelukkige mensen

1 Comment

  1. Blijkbaar zijn er voor alles wel achterpoortjes . En dan maar met grote woorden verkondigen dat de privacy moet gegarandeerd worden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén