Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Drank – PRObleem en PROmotie

We hebben nooit zoveel over vluchtmisdrijf gehoord als de laatste tijd. Meestal krijgen we daarna te horen dat de vluchtende bestuurder dat doet om te camoufleren dat hij gedronken heeft.

Maar, zonder ook maar iets goed te willen praten, het drinken is zo ingebakken dat ze zelfs bij “Iedereen Beroemd” een verkeerd signaal geven.

Iedereen beroemd, opvolger van “Man bijt Hond” is niet aan mij besteed, maar het was Luc die er mijn aandacht op vestigde. Hij kijkt wel. Hij zei: “Dat is nu al hun derde pint en die rijden met de auto”. Je ziet ze niet echt drie pinten drinken en dan rijden. Misschien was dat enkel maar schijn voor de reportage, maar ze brachten het wel zo alsof dat normaal was.

En dan heb ik het nog niet over die coach. Die is te zot voor woorden.

ROB-TV idem. Ze kunnen geen reportage maken over amusement of evenement zonder dat een bende die het plezant vindt op TV te komen met hun pint staat te zwaaien terwijl ze jeuh! staan te roepen. Weten ze niets meer te vertellen? Oh jawel, het is altijd plezant en ze doen het voor de sfeer. Ik heb dat ook maar afgevoerd. Zolang ze daar in het nieuws niet mee beginnen doen ze maar.

Maar na maar weer een zoveelste vluchtmisdrijf staan ze ook op de eerste rij om mensen te interviewen die het niet hebben over “plezant” en “sfeer”.

De KU Leuven wil iets doen aan het alcoholprobleem. Eerlijk is eerlijk, daar hebben ze bij ROB ook melding van gemaakt maar dan in het nieuws.

Ben ik saai? Mogelijk. Drink ik geen bier? Jawel. Maar nooit als ik rijd. Ik ben pro een absolute 0-tolerantie. PRO! In de zin van: “Ik ben voor” en niet van “promoten”.

Previous

Johnny komt naar huis

Next

Klassiek lachen

2 Comments

  1. bea

    Van mij mogen ze ook de nultolerantie invoeren. Het zou om te beginnen al duidelijker zijn voor degene die het nu nog niet snappen dat drinken en rijden niet samengaat.

  2. gettie

    Ik pleit ook voor een 0-tolerantie qua alcohol en het besturen van eender welk voertuig !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén