Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wegpiraten

Dat niet iedereen zijn auto kan weg doen, dat snapt mske ook wel. Maar dan zouden die dat dat niet kunnen wel wat voorzichtiger mogen omspringen met diegenen die het wel kunnen.

We gaan het woord respect niet in de mond nemen, iedereen weet wat we daarvan denken. Maar velen bezien fietsers echt wel als minderwaardig aan het verkeersgebeuren, meer zelfs, als storend … voor hen dan.

Fietsers mogen niet naast elkaar rijden. Een auto met één persoon er in neemt meer plaats. Een fietser die een andere fietser inhaalt houdt afstand, sommigen in een auto scheuren zo net naast die pedalen langs.

Als ze fietsers zo storend vinden omdat ze te laat gaan komen, dat ze dan vijf minuten vroeger vertrekken. Maar dan ziet mske dat sommigen hun auto enkel dient om naar het station te rijden …

Zullen we het zeggen? Slow en mske rijden 20 minuten met de fiets om aan dat station te geraken, maar ja, zoals gezegd, dat moet ieder voor zich uitmaken.

Previous

Het smoelenboek

Next

De dingen die worden doorgegeven

4 Comments

  1. Vriendlief ging toen ie nog wat dichterbij werkte ook gewoon met de fiets ( ik trouwens ook, en voor mij was het een dik half uur..maar dat was beter dan in die eeuwige files te staan!)..nu is dat te ver en pakt ie de motorfiets..maar eigenlijk hebben die voor automobilisten dezelfde werking als fietsen..als een rode lap op een stier.
    Maar met de huidige brandstofprijzen zou je wel drie keer na moeten denken om maar voor elk wizzewasje ( ) de auto te pakken hoor..het gebruik is tegenwoordig bijna duurder dan het bezit!
    In feite denken de meeste automobilisten dat de hele weg van hen is..ze betalen er belasting voor en willen er dan ook ten volle gebruik van maken..rücksichtlos. Het is zoiets als mensen die hondenbelasting betalen denken dat ze hun hond dan overal mogen laten sch*ten waar het hen uitkomt..gewoonweg belachelijk.

  2. Ik zou in principe met de fiets naar het station kunnen rijden, dat is ongeveer een half uurtje, maar dan ben ik nog later thuis om eten te maken voor de kids. Dan spreken we al gauw over 19:30 – 20:00 en dat is vrij laat om te eten.

  3. bea

    Wegpiraten zijn er zowel met wagens als met fietsen, om van de brommertjes nog maar te zwijgen. Als iedereen zich een beetje, liefst helemaal, aan de regels zou houden zou het zoveel aangenamer zijn op de weg. En *bloos* als ik al eens wil treinen, rij ik ook met de wagen tot het station….meestal regent het dan net

  4. Met de auto of met de fiets ik hou me zoveel als mogelijk( want soms maak je ongewild fouten bv als je ergens de weg niet zo goed kent) aan de regels .Maar als het enigszins kan rij ik met de fiets of met het openbaar vervoer.En als iedereen zich een beetje socialer zou gedragen op de weg dan zou het voor iedereen aangenamer zijn om buiten te komen zowel met de fiets als met de auto.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén