Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Iedereen doet het

Momenteel is mske die uitspraak van “iedereen doet het” een beetje meer dan beu. Het zinneke wordt op deze manier of een licht gewijzigde vorm ervan als excuus voor tal van zaken gebruikt.  mske wordt er kriegelig van.

Eerst wordt drankgebruik en rijden goedgepraat met “iedereen heeft dat al wel gedaan”. Slow noch mske drinken als ze rijden. Eigenlijk drinken ze praktisch niet. Eigenlijk zijn ze saai hoor, niet drinken.

Cocaïne- en andere drugsgebruikers gebruiken deze dooddoener dus ook. Eén van de vroegere vriendjes van Zus stak aan mske door: “als je vijftien was in 1969, dan heb je drugs genomen want dat was de tijd van de flowerpower”. Juist hoor, alleen was flowerpower alleen weggelegd voor diegenen die thuis niet kort werden gehouden en geen moe hadden zoals moe. Bovendien zou mske geen drugs genomen hebben. Ze was namelijk al verslaafd … aan het leven en de verwachtingen van dingen die nog komen zouden. Nu gaat het als: “iedereen heeft toch wel al eens een jointje gerookt”. Passief meegerookt waarschijnlijk wel, maar dan wel dik tegen de goesting want dat zaakske stinkt als hel! Saai hoor! Niet blowen, niet snuiven, niet slikken, niet spuiten.

“Iedereen weet er altijd het fijne van, maar zegt niet te kijken” zeggen ze, als er maar weer ene uit één of ander idioot TV-programma de koppen haalt met iets wat hij uitgestoken heeft. Als mske zegt niet te kijken, dan kijkt ze niet en weet er zodoende ook niks van. Saai hoor, niet weten mee te klappen over weet-ik-veel-hoe-die-nonsens-heten.

En die ene van één of ander idioot TV-programma die durft het ook al verkondigen, dat hij enkel doet wat alle andere Belgen ook doen. Wat doen? Krijgen? Wij staan niet aan de kant van de krijgers, integendeel. Slow en mske zijn eigenlijk wel krijgers maar dan met de andere betekenis. Krijgers die vechten voor rechten die iedereen krijgt, behalve zij.

Er zijn nog wel een paar dingen die iedereen blijkt te doen, maar waar wij hier niet aan meedoen of buiten de boot vallen, maar ach … dit waren de meest flagrante.

Wij zijn niet iedereen. Dat is klaar en duidelijk.

Previous

De laatste man

Next

Feedreader

1 Comment

  1. vroeger moest ik daar niet mee afkomen met “iedereen doet het”. “Wel hier dan niet “,zei mijn vader.En ’t gesprek was gesloten. Ik ben zelf ook zo een beetje geweest met mijn kinderen .Mijn man vond me zelfs te streng. In elk geval heb ik geen grote problemen gehad met mijn drie kinderen in hun apejaren .En mske ,ik zeg altijd wat je zelf doet,maakt en verwerft is toch altijd beter! Ik moet niets krijgen van een ander.En van al die toestanden die je op tv ziet denk ik dikwijls “hebben die mensen dan geen greintje zelfrespect?”bach!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén