De politie gaat namen van stakers aan het gerecht doorgeven. Er zijn namelijk twee doden gevallen.

Wat we over dat recht van staken denken gaan we niet herhalen maar het loopt de laatste tijd echt wel de spuigaten uit. Iemands rechten eindigen waar die van een ander beginnen en daar vegen die stakers vierkant hun voeten aan.

Meer nog, het zijn mensen van de NMBS die staken, van de treinen dus. Wat hebben die op autosnelwegen te zoeken? Behalve, inderdaad, het beroven van anderen van eigen rechten. Aangeven dus. De gepaste reactie.

Dat wij net op die tweede dag een uitstap naar de Barrage de la Gileppe op de planning hadden, die we wijselijk hebben uitgesteld bij het lezen van de berichten over de snelweg in Herstal, heeft niets te zien met deze gepekelde mening al waren wij er wel gepikeerd over, maar we hebben het hoe dan ook al niet op gijzelnemers begrepen.