Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Logische verklaring

Bij de evenementen eten we natuurlijk ook. Ontbijt, middageten, avondeten … het wordt allemaal door de firma voorzien en Jan waakt er over dat het allemaal tiptop in orde is.

De laatste dag van zo een evenement, als iedereen aan het afbouwen is, is de traiteur al huiswaarts en wordt er pizza besteld.

En wat doet ons ms dan? Zij die altijd op haar eten let. Zij die een afspraak heeft met Baskuul. Ze eet pizza, veel te veel pizza want het smaakt.

Sta je dan stom dat ik me enkele uren daarna loom voel worden, cola ga drinken en me afvraag waarom mijn normale vive ik ineens zo naar bed verlangt.

Het antwoord vond ik laatst in de metro. Die zegt:

Volgens diëtiste Jennifer McDaniel is dit te wijten aan het hoge aantal calorieën dat je binnenspeelt. Een feestmaaltijd kan gemakkelijk 2000 calorieën halen. Er gaat dus erg veel bloed van je hele lichaam, dus ook van je hersenen, naar je maag om al dat eten te verteren, waardoor je moe wordt. Bovendien verhoogt hierdoor het glucosegehalte in je bloed. Hierdoor wordt er veel insuline afgegeven die bijgevolg bepaalde neuronen in onze hersenen inschakelt die ons slaperig maken.

En dan te weten dat ik me telkens, vóór de pizza, voorneem het bij één punt te houden.

Previous

Erik wil geen kindjes

Next

Zemen en sponzen

2 Comments

  1. Ja we zondigen allemaal wel eens, af en toe moet het kunnen, het moet zo lekker maar niet zijn.

  2. Ja we zondige allemaal we eens, moest zo lekker maar niet zijn 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén