Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De ketens

Er was een tijd dat ik nooit bij McDonald’s, Quick of één van de andere ketens binnen was geweest, ik hoefde dat niet, ik moest dat niet, ik was geen vragende partij.

Tot ik die dag, zo een 20 jaar geleden, samen met Luc naar één of ander wielerkampioenschap trok in Vilvoorde -blijkbaar was dat in 20031– en we, na afloop, kilometers ver te voet naar de voorziene parking van de auto moesten.

Toen liepen we een McDonald’s voorbij, waarbij Luc aan mijn arm trok en zei: “Kom, het duurt anders nog uren eer we kunnen eten” of zoiets. Dat was de eerste keer.

Daarna heeft het weer jaren geduurd en ik kan me niet herinneren wanneer we er de volgende keer waren.

De laatste jaren komen we er wel eens meer: eens bij MacDonald’s of bij Burger King. Eén keer, een aantal jaren geleden, hebben we in Apeldoorn een KFC aangedaan.

De laatste keer Burger King is me niet goed bekomen. Niet dat ik ziek werd of zo, maar die burger leek wel op een uitgebakken zool.

Ik denk dan het nu nog heel lang kan duren eer ik er weer een poot binnen zet. Tegen dan zijn waarschijnlijk alle burgers verzoold.

Waarom krijg ik dan de laatste tijd bij het zien van een Pizza Hut zin in een bepaalde pizza. Toen ik dat aan Luc vertelde, zei die: “Dan gaan we daar eens binnen”. Ik checkte internet. Er stond wat over reserveren, maar als je dat niet deed, zouden ze wel een plaatsje voor je vinden.

Er stond wat over een pizza buffet en dat leek ineens veel aantrekkelijker.

We reserveerden niet, we wisten niet hoe laat we daar zouden passeren. Ze zochten geen plaatsje voor ons. Dat mochten we zelf doen. Ik nam een foto van de massa mensen, waar de zeven aanwezigen niet op staan.

Maar die bepaalde pizza stond niet op het menu en ik vroeg Luc hoe die pizza had geheten, die keer, ooit zo lang geleden dat ik het was vergeten, toen we in Leuven bij Pizza Hut waren binnen gestapt.

Luc antwoordde: “Ik ben nog nooit bij Pizza Hut binnen geweest. Hij was het dus ook vergeten.

Of is dat toch nooit gebeurd? Een pizza, rijkelijk gegarneerd met bospaddestoelen, die geurde alsof je hem in het bos zat op te eten.

____________________
1 Belgisch kampioenschap wielrennen

Previous

De besluiper

Next

Wie? Wat? Waar? Wanneer?

12 Comments

 1. Heel erg vroeger, toen ik in Zaandam werkte, kwam daar beneden ( ik geloof dat het zelfs de eerste in Nederland was) een Macdonalds als ik middag/avonddienst had, ging ik er wel eens een burger halen. Nu kan ik me niet meer herinneren wanneer ik er de laatste maal ben geweest. Niet ver van de buurt waar mijn zoon woont is er een vestiging maar daar ben ik nooit binnen geweest.

  • ms

   Wij hebben er nu 2 in de buurt.

   We gaan zo soms eens naar die van Hannut als we van de autosnelweg vanuit Luik komen. In die van Sint-Truiden waren we nog niet. Die ligt aan de gerkeerde kant van de weg. 😲😂

 2. Vroeger at in nog wel eens een hamburger in McDonald’s, tot ik me op een dag realiseerde dat ze toch wel erg vet, zout en kledderig waren. Exit hamburgers. Maar toen was ik in Amerika en kreeg ik van een hartelijke mevrouw een echte burger van echte ingrediënten, goed brood, dik gesneden friet. En toen heb ik me weer met de hamburger verzoend, maar niet met die van de ketens.

  • ms

   Die van Burger King vond ik eigenlijk beter … tot die laatste keer. Daar stopten we soms bij die op de autosnelweg als we vanuit Brussel onderweg zijn naar huis.

 3. In geval van honger-nood haal ik een kroket of patatje, geeft niet waar.
  Maar in een KFC krijgen ze me niet meer. Wat er ook besteld werd in ons groepje, het was allemaal het zelfde: kipdelen (logisch natuurlijk), nauwelijks van elkaar te onderscheiden, al of niet met een of ander smaakje of extraatje.
  Dat het niet goedkoop was maakte het erger, voor een lekkere hap heb ik wel een goed bedrag over maar dit…

  • ms

   Friet of zo halen we niet meer.

   Ik weet dat we bij KFC waren maar ik kan me niet herinneren of we het goed vonden of niet.

   Wat er nu wel mogelijk is, is dat we onderweg naar huis, bij de (enkel afhaal) Pizza Hut van Tienen, een pizza gaan halen. Dat kan misschien ook nog.

 4. Binnenkort komt er hier ook een Burgerking ofzo niet ver van de MCDonald. Die ketens zijn niet tegen te houden. Toch heb ik het liefst van al friet en snacks van de lokale frituur.

 5. elsjeveth

  Op route in London met een aantal collega´s (heeeeel lang geleden) namen we een portie kip bij de KFC. Die was zo zout dat we op de terugreis geneigd waren de Noordzee leeg te drinken.
  Je foto van de overvolle PIzzaHut is wel geslaagd. 🙂

  • ms

   Of de Noordzee zo een goeie dorstlesser is betwijfel ik.

   Ik vond de vermelding dat ze altijd wel een plaatsje vonden vermakelijk toen ik zag dat ze echt niet met een vergrootglas aan de slag moesten. 🙂

 6. Enkel als er niks anders voorhanden is en ik ben totaal uitgehongerd, zien ze mij daar. Toen ik jong was en mijn dochter klein, ging ik er nochtans regelmatig. Het was een feest voor haar en ik had nog geen last van extra pondjes.

  • ms

   Ik dus niet toen ik jong(er) was, maar nu kan het gebeuren, vooral in het naar huis komen en en we weten dat de kabouterkes er bij ons niet veel aan dood doen. 🤫

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén