Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Allez! Retour!

Het was weer zover al moeten we door de nakende evenementen weer eens wat vroeger naar de autocontrole, wat een jaar toch telkens enkele dagen korter maakt.

Deze keer was de afspraak bij onze reguliere garagist vastgelegd, werd de auto op tijd binnengebracht, werd er extra zorg besteed aan de schokdempers -ze werden vervangen- en werden alle lichten, lampen en stralers grondig nagekeken.

Luc toog naar de controle waar hij alweer verrast werd met een rode kaart. De koplamp links, vanuit het zitpunt van de chauffeur bekeken, zat onder de lijn waar het eigenlijk moest opzitten.

Luc toog -lichtjes in zijn wiek geschoten- terug naar de garagist, die deze grove fout aan Luc toonde. Het zat er zegge en schrijve 1mm onder.

“Niet te lang in staren” zei de garagist “want dan zie je het niet meer”.

Luc zal dus deze morgen zo vroeg mogelijk de auto terug aanbieden.

Previous

De kat blijft in de boom

Next

Toeval is een sanitair gebeuren

5 Comments

 1. Luc

  Hij is in orde.

 2. ken dat. Ben eens teruggekeerd, kwaad, mét garagist, zonder er ook maar iets aan te doen en ’t was in orde. Proberen geld terug te krijgen maar dàt lukt natuurlijk niet..

 3. ms

  Nu hebben ze blijkbaar het kantje/boordje teken gemaakt, maar dan over beide lichten. Ze zouden alle twee te laag staan.

  Misschien daarmee dat onze auto niemand verblindt!

 4. Bea

  De keuring in Nederland is veel prettiger… Deze gebeurt in de garage. Je hoeft dus niet vervolgens naar een keuring waar hij vaak wordt afgekeurd en je weer mag herbeginnen met het hele gedoe… Afschaffen dat systeem. Het kan veel sneller en met minder gedoe en onkosten.

 5. Kakel

  Wat een rompslomp om op dergelijke manier je auto door de keuring te krijgen. Hier moeten alle auto’s die ouder dan 3 jaar zijn, jaarlijks een APK-keuring krijgen. Bij de garage. Je brengt je auto er naartoe en als er grote mankementen gevonden worden, krijg je een telefoontje. Anders kun je de auto aan het eind van de dag weer ophalen. Die van ons wordt trouwens gehaald én gebracht (-:

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén