Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Autocontrole

Nooit of nooit in haar leven had mske een poot in een autocontrolecentrum gezet. Ze liet steeds de wagens aanbieden door de garagist.

Nood breekt wet!

Staat ze voor de tweede keer op twee dagen tijd met een onbekende auto aan de controle. En begint dan net te kijken van: “waar staan die zijn lichten”. Die zijn gemakkelijk te vinden. Maar waar voor de duvel steekt die hendel om die motorkap open te krijgen? Logisch gezien zou die binnen handbereik moeten zitten. Noppes! Ganse auto afgetast! Noppes! Tja, die kerel zal dat wel weten maar het geeft nu niet bepaald een goede indruk. Slow had al een controle zoektocht ondernomen met het zelfde resultaat! Noppes!

Gelukkig is de wagen vóór haar een vuilkar, zodat er even tijd over blijft. Slow spreekt de man van de wagen achter hen aan, of die in die bakskes …” De man weet het! In het handschoenvak!

Resultaat?

“Lichten – eerste stand” zegt de man van de controle.
“Lichten opzetten” zegt Slow.
“Uw lichten” zegt de man van de wagen achter haar.

“Tweede stand” zegt de man van de controle.
“Tweede stand” zegt Slow.
“Verder draaien” zegt de man van de wagen achter haar.

“Verstralers” zegt de man van de controle.
“Huh?” zegt Slow.
“Trekken” zegt de man van de wagen achter haar.

mske had op dat ogenblik die hendel al helemaal omgedraaid, ingedrukt en uitgetrokken en terwijl die man van de auto achter haar nog eens uitdrukkelijk komt tonen hoe je die verstralers moet laten functioneren, ziet mske nog net de mond van de man van de controle pinker zeggen. Ze gooit die pinker links en ze gooit die pinker rechts, steekt haar hoofd door het vensterke en zegt: “En als er dat ene zegt, is dat genoeg zenne.”

En zeggen dat ze daarmee enkel naar de controle moest omdat Slow 1.92m groot is en Zus 1.56m en de ingebouwde gastank net achter de voorzetels geplaatst is, zodat Slow met zijn knieën tegen het dashboard zit.

En alhoewel mske aanvankelijk voorzichtig over de hobbelige baan had gereden, was ze dat in het terugkomen iets minder. Knieën of geen knieën, een mens moet zich op iets af reageren.

Previous

Op ons eiland

Next

Verjaardagskadooke

1 Comment

 1. 12-02-2004, 19:20:29
  Knie(z)en
  Ja het verhaal van de geklemde knieen – laat het duidelijk zijn dat in een mini-suzukitje het voor de hand ligt waar al die blauwe plekken vandaan komen.
  (en die verrekte verkeersdrempels, da zijn de ergste )
  http://twinkeltje.skynetblogs.be
  Twinkeltje

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén