Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zachte babybillekes

Ooit gaf Sloef al mijn mening over borstvoeding in het openbaar, alhoewel mijn mening? “Ieder moet dat voor zichzelf uitmaken” is ook een mening.

Maar als puntje bij paaltje komt denk ik er toch het mijne van. Als je op gezinsuitstap gaat en de kleine heeft honger, vind ik dat allemaal prima en hoogst gewoon.

Maar als je ’s avonds uit eten gaat omdat je wat te vieren hebt, dan de kleine meenemen omdat die daar ergens honger zou kunnen krijgen? Dat vind ik al iets minder evident.

Nu ja, ikzelf zal nooit zo een poepsjiek etablissement gaan uitkiezen om iets te vieren. Dat is me te kunstmatig.

Maar! Gewenning is een raar ding! “Geef je een vinger nemen ze een hele hand” wist mijn moeder al. In dat vorige logske was het enkel een bedenking.

Tenslotte gaan ze daar geen pamper vervangen ook niet, mag ik hopen, en er is ook niks natuurlijker dan dat.

En nu is het zo ver! Een vrouw zoekt steun op internet nadat ze commentaar kreeg omdat ze in een koffiebar, tot twee keer toe, publiekelijk haar baby verluierde.

Er zijn sanitaire voorzieningen, maar die gebruikt iedereen. Vies hé? Iemand iets op tegen dat ik het even in de gelagzaal zelf doe? Ik wil nog wel achter een hoekje gaan.

Previous

Koffie Verstrooid

Next

De visser

3 Comments

 1. Het luchtje van een poepluier is vaak niet te harden… Ik zou mijn baby na het eten van spruit-, kool- of preipuree nooit durven verluieren in het openbaar. Tenzij er mondmaskers worden uitgedeeld…
  Dat mensen daarentegen moeite hebben met het geven van borstvoeding in het openbaar, vind ik onbegrijpelijk.

  • ms

   Mijn moeder vertelde me dat het in haar kindertijd nog gebeurde dat kindjes die al konden lopen en praten er nog bij hun moeder kwamen om vragen.

   Het is dus ergens in de naoorlogse jaren verdwenen en nu lijkt het abnormaal.

   Maar ikzelf zou toch verkiezen om me ergens apart te zetten, al was het maar omdat ik dat als een moment tussen mezelf en mijn kind zou zien.

 2. Borstvoeding mag en kan in het openbaar, is mijn mening.
  Het verluieren hoort toch echt in een afgesloten sanitaire ruimte.

  Vreemd dat we daar problemen mee hebben.
  Fatsoen is dus niet Bin iedereen hetzelfde.

  Schone groet,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén