Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Koffie Verstrooid

Koffie uit een thermos vind ik niet bepaald lekker, ik heb altijd de indruk dat ik dan zwarte olie aan het drinken ben. Mogelijk komt dat doordat ik van mijn moeder altijd koude koffie in zo een ijzeren kruikske meekreeg op schoolreis.

Ik drink thuis dus oploskoffie, Nescafé Gold Dessert, en dat doe ik al jaren, met een koffieloze periode van 10 jaar ergens tussenin.

Dus staat er een pot Nescafé in de keuken, waarbij die al eens getuige was van het feit dat ik, in plaats van bruine suiker op mijn boterham met banaan te kappen, er koffie op deed. Af-grij-se-lijk slecht. Boterham met banaan en koffiepulver gingen zowaar de vuilbak in.

Handeling die ik, jammer genoeg achteraf nog eens herhaald heb, waardoor ik het besluit nam dat de pot met koffie niet meer op tafel mag staan, maar op de kast.

Er staat ook een pot Nescafé bij de pc, waarbij die ook al eens getuige was van enige verstrooidheid. Ik kiep dan een lepeltje koffie in mijn tas, lees verder op de pc, kom tot de conclusie dat ik nog geen koffie heb en kiep nog een lepeltje koffie in de tas waarna ik de opmerking maak: “poeh! dat gaat straf spul zijn” en me voorneem in het vervolg altijd onmiddellijk water op die koffie te gieten.

Die koffie heb ik niet weggegoten. Ik heb die half opgedronken en dan weer bijgevuld. Straf was die wel, maar niet echt afgrijselijk.

Handeling die ik, jammer genoeg achteraf nog eens herhaald heb, maar hier kon ik niet besluiten om de pot elders te zetten, dat zou toch niets veranderen vermits het geen verkeerde maar een vergeten handeling betreft.

Previous

Het abnormale is normaal

Next

Zachte babybillekes

3 Comments

  1. Ik houd van sterke koffie.
    Met een percolator zet ik mijn koffie.

    Om jouw verhaal heb ik wel kunnen glimlachen.

    Vrolijke groet,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén