Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voorzichtige papa

Ik zag je wel daar op die parking, hoe je je kleine zoontje uit de auto haalde. De plooibak had je al klaar gezet. En je stond wat te stuntelen omdat je je sleutels niet met een hand uit je zak kreeg. Maar je zoontje liet je niet los.

Hoe dikwijls heb ik al mijn adem ingehouden als ik de nonchalance zie waarmee veel ouders met hun kinderen omgaan, hoe dikwijls al bang geweest als ik zo een kleine alleen zie lopen tussen al dat gewirwar van komend en gaand verkeer.

En ik vroeg me al dikwijls af: “zien de mensen geen gevaar meer?”

Previous

Uit op een praatje

Next

Bij de mannen kijken

9 Comments

 1. Maar deze vader deed het goed. ?

  • ms

   Het is net omdat ik het haast nooit meer zie, dat het me verwonderde.

   Eerlijk gezegd, houd ik de mensen meestal niet in de gaten, maar nu zat ik alleen in de auto omdat Luc snel wat ging halen in de Colruyt en ik geen zin had om “snel” te zijn.

 2. Ik heb er altijd een heilige schrik van gehad.

  • ms

   Ik wou ook altijd hun handjes vasthouden, zowel bij de kinderen als de kleinkinderen. Nu ze me boven het hoofd groeien wordt het tijd om los te laten.

 3. Ik kan het niet eens aanzien als iemand zo nonchalant zijn kind behandelt… het is zo gebeurd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén