Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Overal water

Er is nooit zoveel water gedronken als de laatste jaren. Water is gezond.

Maar water is ook een hype, een modeverschijnsel.

Werken lukt niet meer zonder een fles water op het bureau. Sporten zonder water is om ellende vragen.

Wat is daar nu het gevolg van? Overal vind je flessen water. En neen, ik bedoel niet de lege flessen of flesjes die in de natuur gedumpt worden. Ik bedoel wel degelijk niet lege, halfvolle en zelfs volle flessen en flesjes water die overal achtergelaten of vergeten worden.

Bij de evenementen vroeg Luc zich telkens af of de meisjes van de kassa hun pakjes zakdoeken en waterflesjes en flesjes water niet mee konden nemen en waarom ze dat maar telkens lieten staan om door een ander opgeruimd te worden.

Dat alles achter je laten en denken dat een ander er enkel is om je rommel op te ruimen is ook een hype maar dan een ander verhaal.

Laatst nam ik het laatste kleedkastje mét sleutel, opende het en wilde mijn spullen er in stoppen. Er stond een fles water in. Gelukkig ben ik soms -in al mijn onhandigheid- nogal handig en moest ik mijn eigendommen niet op die natte vloer gaan leggen om het ding er uit te halen.

Toen ik na het zwemmen een kleedhokje vond -er zaten namelijk drie klassen in dat zwembad- lag er daarin ook nog een fles met water op de grond. Ik heb die fles daar een trok gegeven dat ze onder de deur door, de gang in rolde.

Toen ik daarna, aangekleed en wel de gang in stapte en de fles wilde meenemen, was die weg. Ik weet niet wie ze weg deed en het was ook niet echt de bedoeling van de hete patat door te schuiven, maar ik was het even beu om telkens opnieuw met een ander zijn rommel geambeteerd te zijn.


Meer foto’s:

Previous

Tickets

Next

Lotto Bonus

10 Comments

 1. Overal water, zelfs in de klaslokalen tijdens de lessen moeten leerlingen de gelegenheid hebben om te drinken. Alsof drinken voor de les, tijdens de pauze, tijdens de middag, enz. niet voldoende is. Het wordt wel aangemoedigd om herbruikbare flesjes te gebruiken. Gelukkig!

 2. Een echte hype, zo overdreven. De schappen in supermarkten staan er vol mee.
  Zelf heb ik meestal een fles in de koelkast staan, die vul ik met kraanwater. En neem hem nooit mee als ik ergens naar toe ga.

  • ms

   Ik drink ook thuis. Als we gaan wandelen (maar dan verder dan enkele kilometers) neem ik mijn wandelfles mee.

 3. Kraanwater bevalt mij goed.
  Weinig loop ik met een flesje rond.
  Al zal dat altijd kraanwater bevatten.

  Het regenwater is nog steeds uitstekend voor mijn tuin.

  Laat het water dus maar komen.

  Zonnige zondaggroet,

 4. Zij

  ‘k Heb ook de indruk, dat er heel wat mensen zijn, die vast denken dat hun flesje water voeten heeft en zo zelf naar de vuilbak wandelt.
  Al die veel te dure flessen water met een smaakje. Ook zo hip en trendy tegenwoordig :-/

 5. Ik ben een waterdrinker, altijd al geweest maar voor mij geen plastic waterflesjes maar een rvs fles. Neem het altijd met met mee en laat het nooit ergens staan, daarvoor is het flesje te kostbaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén