Is het de taak van de pers om persoonlijke problemen van mensen aan te kaarten? Hebben burenruzies en familiedisputen nieuwswaarde? Ik vraag het me af.
Dat een publiek persoon zoals Chris Dusauchoit de media bespeelt om het publiek op zijn hand te krijgen vind ik misplaatst maar anderzijds kan ik begrijpen dat hij alle middelen benut.
De buur in kwestie heeft recht op antwoord gekregen, zij het twee dagen na het eerste artikel.
Dat men ineens een heel artikel gaat weiden aan een zaak uit een familiale sfeer, dat begrijp ik toch niet.
Ze vertellen de kant van diegene die het in gang heeft gestoken en geven ook een reactie van de andere kant. Maar als ik het hele artikel gelezen heb, denk ik dat de krant zich daar niet in te mengen had, al stelde ik me wel de vraag: “Waar is het geld van de verkoop van dat huis naartoe?”
Uiteindelijk zijn dat gewoon mijn zaken niet en heb ik bovenstaande artikels maar gelezen, precies omdat ik me afvroeg of wat de bedoeling van deze artikels kon zijn.
En dan vind ik mijn eigen conclusie, dat de krant wel schrijft wat ze voorgeschoteld krijgt, even gaat informeren bij de opponent maar de zaak niet ten gronde uitspit, een beetje schrikwekkend.
Suskeblogt
Zulke feiten worden meer een meer nieuws. Vooral een krant als Het Laatste Nieuws doet daar aan mee. Hier lezen we alleen nog de weekend editie van de Standaart. Daar staat gelukkig geen zulke artkels in.
ms
Ik wou het er eerst nog bijzetten: “… en dat voor Het Nieuwsblad”. Het is nogal roddelig.
Als iedereen zo de vuile was gaat buiten hangen of proberen op die manier gelijk te krijgen, dan zijn we goed af.
Rob Alberts
De reality programma’s op de tv interesseren mij ook weinig.
Vriendelijke groet,
ms
Die bekijk ik niet.
elsjeveth
de ervaring tegenwoordig leert: is het niet ranzig of gewelddadig dan is het niet interessant voor een nieuwsblad of tv-programma. Helaas…
ms
Zelfs op een “ingetogen” moment voor de dood van een renner staat een reporter met de micro mee op het podium.
Ergerlijk!
Bertie
Veel mensen lezen graag smeuïge verhalen, blij dat het niet over henzelf gaat. De kranten weten dat. Telegraaf bijvoorbeeld.
Maar er zijn ook mensen die graag in de aandacht staan. Onbegrijpelijk.
ms
Ik denk eerder dat dit een poging is om hun zin door te drijven.
Want zie je, ik wil ook niet met mijn toot in de krant of op de TV. Als ze over mij gaan roddelen bij de media, zal ik niet antwoorden en dan krijgen zij hun gelijk, want de mensen geloven onvoorwaardelijk wat ze lezen en/of horen.
De media moesten slimmer zijn. Maar het nieuws geven zonder eigen interpretatie is de laatste tijd ook niet meer mogelijk blijkbaar.
Bertie
De poging zal ook een reden zijn, dat klopt.
De kranten hebben een politieke kleur, daar hoort objectiviteit niet bij. Jammer. ?
ms
Daarom lees ik meer dan één krant maar de laatste tijd schrijven ze veel over van elkaar.
Afkijkers en bladvullers!