Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ongerijmd

Binnenkort gepersonaliseerde verkeersinfo in onze auto? Op de smartphone? Echt?

Toch wel als het van de huidige Vlaams minister van Mobiliteit afhangt.

Ik dacht dat ze het gsm-gebruik in de auto aan banden wilden leggen, beperken, verbieden zelfs.

Hoe dit te rijmen valt, snap ik dus niet.

Je moet je ogen op de weg houden -en geloof me, daar kan je soms wel een extra paar ogen meer gebruiken- en ondertussen zou je nog je gsm in het oog moeten houden ook.

Misschien moeten we de huidige Vlaamse minister van Mobiliteit maar eens met de app van Touring Mobilis kennis laten maken.

Daarmee kan je namelijk alle problemen zoals ongevallen, files en reistijden zien.

Een aanstormende ambulance staat er niet op, maar die hoor je zo ook wel … misschien wel beter dan een piepje op je telefoon.

Previous

De eiersnoepers

Next

Ik vraag me af …

16 Comments

 1. Precies, die app bestaat al. Die toont je zelfs op voorhand de weg met de minste hindernissen… Ik gebruik WAZE. Weet zo’n minister dat dan niet? Die denkt ook het warm water te hebben uitgevonden…

  • ms

   Het is nu al een gekte als je ziet hoeveel chauffeurs er met hun gsm bezig zijn in de auto. Je vraagt je af of die het verkeer nog zien.

   • Dat is waar, maar ik gebruik mijn smartphone ook als GPS (WAZE). Dan staat hij wel netjes in een daartoe geschikte houder op het dashboard. Gesprekken en berichten beantwoord ik uiteraard niet als ik aan het stuur zit, dan staat hij op stil. Dit systeem gebruik ik bovendien enkel als ik de weg totaal niet ken.

 2. Leg het de minister maar eens uit. 😉

 3. Ik gebruik mijn GSM nu en dan als GPS;
  wel handig maar feitelijk mag het niet.
  Allemaal ingewikkeld die wetten en verbodsbepalingen.

  • ms

   Ik denk dat dat wel mag, als je hem op het dashboard bevestigt. Maar die gps van de gsm die slurpt energie en data dat het geen naam heeft.

 4. Ik snap er ook niks van. Onze GPS geeft actuele verkeersinformatie (behalve die ambulance dan), er zijn voldoende apps voor de smartphone die dat ook doen. Wat is de toegevoegde waarde? Dat alles maar weer eens meer gaat kosten voor de consument en meer gaat opbrengen voor de staat.

  • ms

   Daar is het hen toch altijd om te doen. En die dynamische signalisatieborden voldoen toch, zichtbaar voor iedereen en ze leiden niet af van de weg … maar dan mogen ze niet letterlijk “branden“.

 5. Ach straks rijden de auto’s op een automatische piloot.
  Kunnen wij op meerdere schermen tegelijkertijd kijken ….

  Fietsende groet,

 6. elsjeveth

  ik geniet altijd weer van je heldere kijk op de wereld om ons heen. En dat zonder GPS…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén