Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uitgesteld kijken – (n)Ooit Gemist

Zo na het middag- of avondeten kijken Luc en ik soms eens naar een aflevering van één of ander lichtvoetig feuilletonneke. Op maandag echter zaten we zonder lichtvoetige afleveringen en begon Luc over die Vlaamse reeks met een Franse naam die nog steeds bij de opgenomen programma’s stond en waarin een meisje op zoek moet naar haar eigen moordenaar. Al popte de naam van de reeks wel op in mijn hoofd, ik noemde hem toch niet.

Ik herinnerde me namelijk dat hij er ooit ook over begon en dat ik ze niet wilde zien. Waarom ik ze toen niet wilde bekijken, ik herinner het me niet meer, al wist ik nu niet meer wat ik toen wel blijk geweten te hebben want Luc zei dat ik toen als argument op had gegeven geen spookseries te willen bekijken.

Nu Beau Séjour1 dus terug ter sprake was gekomen vroeg ik me af wat de uitleg over die weigering van indertijd kon geweest zijn tot ik bedacht dat ze het toen over een levende dode hadden. Een levende dode is een zombie en dat is horror en iets heel anders dan een vermoord meisje dat de moord op zichzelf onderzoekt. Zou het zo simpel uitgelegd zijn?

Want tegen een thriller of mysterie met een rare invalshoek heb ik geen aversie. Zo vond ik de de Ninth Gate2, die we zondag bekeken eerder intrigerend en daarin zouden ook bovennatuurlijke aspecten zitten.

Terug naar Beau Séjour. Ergens in de late namiddag van maandag hebben we de eerste aflevering gezien en die viel mee. Na een korte pauze bekeken we de tweede. Na het avondeten zetten we ons voor de derde en de vierde en ’s avonds was de vijfde aan de beurt.

Dit scenario herhaalden we gisteren maar we begonnen er vroeger aan en namen meer pauze tussen de afleveringen in.

De reeks was goed, erg goed. Nu kan ik wel een poosje verder kauwen en herkauwen. Dat doe ik namelijk telkens ik iets bekijk waar je je gedachten moet bijhouden om dan later eens te overdenken.

Er komt een tweede reeks Beau Séjour3. Als die vertoond wordt zal ik zelf de samenvatting lezen zodat ik niet op het verkeerde been wordt gezet.

1 IMDb
2 IMDb
3 Het Laatste Nieuws

Previous

De klevende wandelaar

Next

Weeral de koffie

6 Comments

 1. Knap om zoveel geduld op te brengen, ik houd het meestal niet 1 aflevering vol.
  Het verhaal ken ik alleen van naam en ik las ook dat de serie populair is.
  Veel kijkplezier met de volgende reeks.

  • ms

   Ik doe dat normaal niet. Maar nu stonden al die afleveringen toch nog op die decoder en door een verminderde staat van goesting konden we al evengoed kijken. Ik moet geen moeite doen om te kijken als het verhaal aanslaat. Doet het dat niet dan kijk ik niet verder.

   De tweede reeks is nog lang niet aan uitzenden toe.

 2. Jasmien

  Zelf heb ik de reeks ook gezien, maar het was niet zo mijn ding.
  Gelukkig konden jullie ze wel smaken!

  • ms

   Smaak en goesting verschillen van mens tot mens. Gelukkig hebben Luc en ik dezelfde smaak wat reeksen betreft. Zo kunnen we er achteraf ook nog even over doorbomen.

   Luc kijkt wel meer televisie dan ik, ik houd er niet zo van. Daar verschillen wij dan ook, maar ik kan bloggen of lezen terwijl hij kijkt.

   ?

 3. Ik ken de reeks niet. In ieder geval veel kijkplezier gewenst.

  • ms

   Die tweede moet nog opgenomen worden, dus dat duurt nog wel een pozeke. Maar ik zal er aan denken als het zo ver is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén