Heel in het begin met de kabel-TV had je een pakket van posten die je kon bekijken. Ik vond het vooral prettig dat ik soms de Spaanse of Duitse TV kon volgen, kwestie van de talen te onderhouden.

Later vielen meerdere van de buitenlandse zenders weg. Op zich vond ik dat wel jammer al miste ik ze niet echt.

Nu echter, met de gedigitaliseerde TV, komen er posten bij. Zo zag ik, o.a. tijdens verblijven in hotels, zenders die de hele avond door meerdere afleveringen van een feuilleton uitgaven. Soms keek ik er wel naar, je weet in zo een hotel ook niet altijd hoe je je avond moet doorkrijgen als je niet wéér over het werk wil bezig zijn.

De laatste keer bij Zoneke echter zaten wij bij “CAZ”, de vroegere Acht en toen beseften wij dat wij die thuis ook hadden. CAZ zendt ook feuilletons uit: “The A-team”, “Zorro”, “Married with Children”, … maar dan niet de hele reeks ineens maar één aflevering per keer, gevolgd door een aflevering van een andere reeks.

Eens terug thuis vond Luc nog wat. De zender heet Zes (na Vier en Vijf). En daar kan je, als je dat zou willen, soms een hele avond door CSI -of wat voor feuilletons nog zo populair blijken te zijn- volgen.

Mijn woordenschat breidt trouwens uit. Zo de ene na de andere aflevering op je televisiescherm zien passeren heet: “binge-watching” en als je dat samen doet brengt dat blijkbaar koppels dichter bij elkaar.

Een geschenk uit de hemel dus, met al die vrije tijd die wij als gepensioneerd koppel zullen gaan hebben.