Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mondjes kijken

Ik las er al meer over, over mondmaskers voor slechthorenden. Die zouden een doorzichtig stuk krijjgen ter hoogte van de mond.

“Maar” zo dacht ik “wat heb ik eraan dat anderen mijn mond zien als ik diegene ben die niet goed hoor?”

Maar nu las ik dat men in Maldegem venstermaskers1 gaat uitdelen en in dat artikel staat dan wel iets interessants in. Ze gaan het dragen van venstermaskers daar uitbreiden, alleen nog niet in winkels.

Ga ik dàt nu als excuus gebruiken om voortaan toch altijd met twee onze boodschappen te mogen doen? Neen, daarvoor hoor ik niet slecht genoeg en bovendien ben ik niet het “ik-ben-een-sukkelke-type”.

1 VRT NWS – url: https://vrtnws.be/p.M9aJ8wkPO

Previous

Een log … en niks anders

Next

Het kan verkeren

10 Comments

 1. Het idee lijkt me niet verkeerd, als de mond tenminste goed zichtbaar is. Plastic kan weerspiegelen.
  We zien hier in de winkels zo weinig mondkapjes dat ze opvallen.

  • ms

   Hier is het verplicht in winkels. Versta ik het niet dan zeg ik even dat ik een hoorapparaat heb.

   Maar om nu onmiddellijk met de deur in huis te vallen en te zeggen dat ik niet goed hoor, daar begin ik niet aan. Dan gaan menen roepen en dat helpt ook niet echt.

   Wat echt wel helpt is langzamer praten en sommigen zouden beter kunnen articuleren.

   Zonder mondmasker ga ik geen winkel meer binnen. In een winkel met winkelpersoneel zonder mondmasker ga ik ook niet binnen. Ik ben 100% PRO mondmasker, al van in den beginne, nog voor er sprake was van verplichting.

   Bij het wandelen met ons tweetjes niet natuurlijk, maar ik zet het wel op bij wandelaars in de tegengestelde richting.

 2. Die mondmaskers worden voor iedereen indien nodig aangepast. Op zich wel een goede evolutie maar dat betekent ook dat we er nog bij lange niet van af zijn.

  • ms

   Ik ga er van uit dat we nog geruime tijd met dat ding gaan rondlopen. Zelfs met een vaccin zou ik het nog niet op vertrouwen.

   Ik moet er natuurlijk niet mee gaan werken, dat scheelt.

 3. Je hebt het goede karakter, maar lastig is het wel. De mondkapjes vind ik ook top, hie rin Nederland begrijpen ze het nog niet.

  • ms

   Moest het niet verplicht zijn zou je hier ook minder mondmaskers in het straatbeeld zien.

   Maar als je het al niet voor jezelf wil doen, doe het dan voor de anderen. Het is een klein beetje moeite tegen een groot gevaar.

   Ik vel geen oordeel over de mensen die tegen zijn, ik wou alleen maar dat ze dat dan ook niet deden over hen die PRO zijn.

 4. Een collega van mij startte op 1 september met zo’n venstertje in haar masker. Na een uur was het maskertje onder het ruitje helemaal nat, alsof ze heel erg kwijlde. Nu bleek dat dat de damp van haar adem was. Die liep via het plastic venstertje over in de stof. Echt een heel onsmakelijk zicht. We hebben bedankt voor een mondmasker met venster.

 5. Elsje

  Leven en laten leven. Ieder het zijne. Voor mijn gevoel geeft het dragen van een mondkapje schijnveiligheid en dat is kwalijk. Liever houd ik me aan de 1,50 meter afstand.

  • ms

   Wel ja, ieder zijn mening.

   Maar je moet er dan wel op vertrouwen dat iedereen zich dan aan die 1,5m houdt. En dat doe ik niet want dat doet iedereen niet.

   Ik probeer het met de twee samen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén