Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een driedaagse vakantie

En om met de deur in huis te vallen … wij hebben een wolf gezien. En neen, ik heb er geen foto’s van.

Hij liep daar maar even losjes voor ons uit, daar ergens in Voeren en ik stopte en gebaarde Luc om stil dichter te komen, hij gebaarde … hij had hem ook gezien.

Ik hoor niet goed, ik hoor mijn eigen stappen niet, maar ik ging nu nog voorzichtiger en lichtvoetiger lopen en ja … na nog twee bochten zag ik zijn grijze achterste links afslaan. Eens daar … was er niks meer te bespeuren en al voelde ik me bekeken, ik zou niet weten achter welke grasspriet hij zich verborgen hield.

Meer over de vakantie komt er mogelijk nog wel aan. We zagen dingen die al jaren op een verlanglijst stonden, we zagen dingen die we pas een korte poos geleden leerden kennen en vooral … we weten nu zeker dat een week vakantie in eigen land misschien te lang maar drie dagen absoluut te kort is.

Neen, we gaan niet terug naar Voeren. Of jawel, maar dan als daguitstap. Ik wil echt mijn kennismaking met die wolf hernieuwen, we moeten nog ergens gaan eten waar we bij het zien van wat ze op tafel toverden het water in de mond kregen en we willen er verse forel gaan kopen.

Previous

Dromen dat je …

Next

Het Gerendal

14 Comments

 1. Als je nog eens naar Voeren gaat en je ziet de wolf, dan hoop ik op een foto. Een forel is ook goed. (In Schotland kocht ik eens een forel bij zo’n visvijver. De man die hem uit het water schepte sloeg hem met een knuppeltje dood. Schoonmaken moest ik zelf doen. Na al de voorn, bliek en dergelijke gevangen in mijn jeugd kon ik dat wel.)

  • ms

   Als ik nog eens naar Voeren ga en ik zie de wolf denk ik dat ik precies het zelfde ga doen als nu: “kijken en genieten”. Het beest is zo verduveld schuw, de reeën zijn -daarmee vergeleken- echt sociale fotomodellen.

   Het geluk was met ons, hij is zich op geen enkel moment van onze aanwezigheid bewust geweest tot we voorbij dat veld wandelden waarschijnlijk. Al bij al een memorabele ontmoeting al duurde het geen minuut.

   Vis schoonmaken zou ik ook wel kunnen al deden mijn zoon en mijn ex dat na het vissen in Noorwegen.

 2. Naar de streek van Voeren zou ik ook nog eens willen. Er is inderdaad zoveel moois in eigen land.
  Forel eten we graag als we in de streek van Chimay zijn in een restaurantje in een van de mooiste dorpen van Wallonië.

  • ms

   Het is echt een prachtige streek maar op een uurtje zijn we daar, dan kunnen we in de toekomst wel daguitstappen voorzien.

   Forel eten stond op het lijstje maar uiteindelijk hebben we het niet gedaan en we hebben er ook geen meegebracht omdat we geen frigobox bij hadden.

   Zodoende …

 3. Die wolf zal nog wel ergens opduiken. Wie weet kan er dan iemand een foto van hem of haar nemen.

  • ms

   Oh maar, ik wil hem zélf op de foto, op een ogenblik dat hij er fotogenieker kan opstaan dan enkel zijn achterste.

 4. Een wolf, spannend! Nu hoef je er niet meer voor naar andere landen. In dit geval te combineren met een lekker maaltje.
  Er gaat niets boven een zelfgemaakte foto.

  • ms

   Ik had een foto kunnen nemen … maar achteraf gezien was dit de juiste keuze, die wolf zien en bekijken in plaats van een vast wazig beeld op een foto.

   In elk geval onthouden wààr we hem zagen en inderdaad, combineren met een forellenfestijn.

 5. Een wolf is een prachtig dier 🙂 Geniet er verder van!

  • ms

   Van de herinnering, zeker.

   Straks, als de zon hier vlak boven mijn luie zetel zit, ga ik foto’s sorteren. Nu primeert de luie zetel, het boek en een glaasje wijn. 😉

 6. elsjeveth

  Een wolf, de oervader van de huidige huishond, waarvan sommige soorten bloeddorstiger zijn dan De Wolf.
  Zo´n forel daar moet je zeker voor teruggaan en die foto komt er vanzelf.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén