Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pas op! Neppolitie!

Als de politie je opbelt en je vraagt of je geld of een kluis in huis hebt en ook als die wil weten of je een camera hangen hebt, ben je gerechtigd die gewoon te antwoorden dat hij de bomen in kan … al zou ik het wel wat mooier verwoorden.

Want weet je, in Zoersel waarschuwt de échte politie voor een valse agent die die vragen stelt. Ze zeggen er wel bij dat de politie je dat nooit zou vragen.

Gelukkig zetten ze er bij dat geen van de gecontacteerde personen op de vraag ingegaan is.

Dus moet je altijd checken of je wel écht de politie aan de lijn hebt …

____________________
VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/08/19/politie-zoersel-waarschuwt-voor-valse-agent-die-in-zoersel-telef/

Previous

Het -dagelijks- Brood

Next

Gisteren Boekenmarkt

14 Comments

  1. De snoodaard. Mij niet bellen. Ook niet de bankbediende. Niemand niet eigenlijk, tenzij familie. Alhoewel, straks kunnen we die ook niet meer vertrouwen omdat ze met AI worden nagedaan. Wat een wereld.

  2. Af en toe aan de telefoon/sms een van mijn kinderen (..) die telkens melden een nieuwe telefoon te hebben en zo meer. Maar ja, ik ken die kinderen als een broekzak. Dat trucje gaat niet lukken. De politie belt me echt niet, willen ze iets moeten ze langs mijn verdedigingslinie met opnamen van gesprekken en wat onverwachts achter de voordeur….:)

    • ms

      Mijn zoon zou zoiets nooit via telefoon regelen. Maar ik kreeg ooit wel een gmail van een collega waarmee ik die dag nog had gewerkt met de melding dat ze in Spanje zat en al haar papieren kwijt was. Of ik haar geen sommeke geld wilde zenden om haar zaken te regelen.

      ’s Anderendaags liep betreffende collega aan iedereen aan te raden om die mail toch astemblieft niet au sérieux te nemen. Haar gmail-account was gehackt en daar heeft ze nog veel miserie mee gehad.

  3. Hier las ik ook zoiets, je krijgt er bijna een zenuwziekte van.
    Hier wordt zelden gebeld, meestal de ver wonende zussen. op het oude nummer. Ik denk dat ik zou schrikken wanneer ik een vreemde stem hoorde en meteen afsloot.

  4. Als zelfs de politie al namaak is. Waar gaan we naartoe ?

  5. elsjeveth

    Waar gaat het heen met deze wereld 🙂 als zelfs de neppolitie al aan de bel hangt.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén