Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Niets is te gek om te pikken

mske schrok een beetje toen ze het artikel las waarin stond dat ze bij de politie in Thüringen te maken hadden met een wc-papier dief, waarvoor ze dan de nodige camera’s hadden gehangen om de dief te klissen.

Ze grinnikte even. Bij de Duitse politie dan nog wel.

Ze keek ook op bij het feit dat ze daar blijkbaar geen camera’s mochten voor gebruiken. Of beter gezegd, dat ze nu mogen komen uitleggen wààr die camera’s hadden gehangen.

Je vraagt je soms toch af …

Al moet mske zeggen dat ze ooit ook zo iemand kende. Een fijn elegant poppeke dat mee op het sportgebeuren was met één van de topatleten. En die ook te kennen gaf dat ze gedurende die paar weken dat dat sportgebeuren doorging moest zorgen dat ze de eerstkomende maanden genoeg had om bezoeken aan het klein buroke vlekkeloos te laten verlopen.

Nu ja, iedereen kan eens in slechte papieren zitten maar om daarvoor over te gaan tot het roven van publiek wc-papier, dat is er over.

Als de nood zo hoog is, ga dan eens kijken in de dozen van het oud papier hé.

Previous

Een kwestie van jaren ervaring

Next

Euh?

7 Comments

 1. Vroeger hing er aan de “plank met een gat in” gewoon een vleeshaak met krantenpapier. Dus als het toen werkte, dan zal het nu ook nog werken.

 2. ms

  Bij mijn grootouders was dat telefoonboekenpapier. Maar dat vond ik te glad.

  Ik kon als kind al vergelijken, want bij ons thuis en bij mijn andere grootmoeder waren wel al wc-rollen.

 3. Ik heb dat ook eens gelezen, dat het meest gestolen item voor kantoorpersoneel wc-papier was. Allemachtig..en wat kost dat op en al??
  Ik ben gelukkig niet meer van de generatie krantenpapier hoor..er was volgens mij altijd genoeg ook, ben daar zelf ook nog steeds altijd heel kien op.

 4. ms

  Gisteren bij het zoeken naar dat prentje ben ik ook nogal wat tegen gekomen. Het lijkt algemeen geaccepteerd te zijn dat je wc-papier meejat als je een financieel slechte maand hebt.

  Zoals je zegt, hier staat altijd minstens een pak in reserve, dan mag je al eens een financieel slechte maand hebben.

  Waarschijnlijk denk ik verkeerd.

 5. En ons Marieke (poes) die maakt dat bij! Als je een rol aan haar mand durft zetten (bij wijze van spreken he), dan heb je tegen ’s avonds twee rollen. Weliswaar maar halve vellekes meer, maar meer is meer.

  En nu valt het mij op, dat het verbazend lang geleden is dat ze nog Jesuske heeft gespeeld (ge weet wel, vermenigvuldigen)

 6. Niet te geloven dat je zoiets steelt .Als je de gratis weekbladen en reclamefolders opspaart die er in één week in je bus worden gestopt heb je al genoeg veegpapier voor een maand!!

 7. Je zou er van verschieten hoeveel mensen wc-papier stelen. Ik heb altijd papierenzakdoekjes bij dus nooit zonder papier op een vreemde wc

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén